GI Sačuvajmo Sinjajevinu: Ne tjerajte nas da radikalizujemo akcije

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovala je danas protestni marš do lokacije Margita kod Savinih voda, u znak protesta i nezadovoljstva što Vlada Crne Gore uprkos datom obećanju još uvijek nije poništila odluku o vojnom poligonu na toj planini.

Njihova je jasna poruka da ne postoji prepreka koja će ih zaustaviti i omesti u čvrstoj namjeri da sačuvaju i odbrane Sinjajevinu.

„Zima, ljeto, nas niko neće zaustaviti niti ćemo dozvoliti da nam iko uništava ono što nam je priroda dala, a preci ostavili“, navode u saopštenju.

Na Margiti su, dodaju, 2020. protestovali 51 dan i odbranili planinu od prvog pokušaja bombardovanja pašnjaka.

„Naši protesti i aktivnosti su se nastavile i izlazak na Margitu u januaru je sada već tradicionalna aktivnost. Ovaj januarski marš je poruka da naša planina nikada nije sama, ni u jednom godišnjem dobu, mjesecu, danu ni satu! Naša Sinjajevina je nas podigla i othranila, a taj dug mi moramo vratiti tako što ćemo je i životom braniti od bombi i bilo kojeg drugog uništavanja. Samo zdrava i sačuvana Sinjajevina, koja hrani Crnu Goru, napaja nas vodom i čistim vazduhom, je garant bezbjednosti svih nas“, poručuju iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu.

Ističu da je njihov apel i danas i svakog dana da Vlada, trenutna ili buduća, poništi odluku o vojnom poligonu u što kraćem roku kako ne bi radikalizvali borbu za Sinjajevinu.

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor