Search
Close this search box.

(FOTO) Komunalna služba Glavnog grada da počne kažnjavati one koji zlostavljaju konje

Mnogi od tih konja padaju i umiru po ulicama, pred očima prolaznika i službenika Komunalne inspekcije Glavnog grada, čiji je posao da takve stvari sprečavaju, kazao je Vlahović

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica poziva Komunalnu inspekciju Glavnog grada da počnu kažnjavati Rome koji svakodnevno zlostavljaju konje, tjerajući ih da izgladnjeli, po najvećim  vrućinama vuku teške zaprege.

image

FOTO: PRIJATELJI ŽIVOTINJA

– Mnogi od tih konja padaju i umiru po ulicama, pred očima prolaznika i  službenika Komunalne inspekcije Glavnog grada, čiji je posao da takve stvari sprečavaju. Jedan takav slučaj desio se danas na kružnom toku na Starom Aerodromu, kada je konj koji je vukao  zapregu pao na ulici, vjerovatno zbog izgladnjelosti i visoke temperature. S obzirom da ni jedna nadležna služba već godinama ne reaguje, kako bi se ovaj vid zlostavljanja životinja spriječio, već obično reaguju kada bude kasno, kao i u današnjem slučaju, pozivamo ih da konačno počnu da se bave svojim poslom, jer ovakve scene, osim što uznemiruju građane i turiste, svakako ne priliče glavnom gradu jedne države koja se nalazi u civilizovanoj Evropi. Dakle, gospodo, hajde da počnete da se bavite poslom za koji vas građani plaćaju, kako ne bismo morali da gledamo ovakve scene. I da napomenemo, iako su uredno primili prijavu, službenici Komunalne inspekcije se nisu pojavili na licu mjesta ni pola sata nakon što su obaviješteni iako je isto  udaljeno samo kilometar od njihovih kancelarija- kazao je izvršni direktor NVO Prijatelji životinja, Dragoje Vlahović.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor