Search
Close this search box.

Eurosuper i eurodizel jeftiniji od prosjeka u regionu

Cijene eurosupera 95 i eurodizela u Crnoj Gori i dalje su niže od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 99 centi, u Hrvatskoj 1,06 euraa, Srbiji 1,17 eura, Albaniji 1,34 eura i Bosni i Hercegovini (BiH) 1,01 eura.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 78 centi. To je ujedno i najniža cijena u Evropi, dok najskuplje gorivo plaćaju građani Holandije 1,48 eura.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 96 centi. euraodizel u Albaniji košta 1,34 eura, Srbiji 1,25 eura, Hrvatskoj 1,1 eura, a u BiH 1,02 eura.

Litar euraodizela jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji gdje košta 73 centa, što je i najniže u Evropi. Najskuplji euraodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor