Search
Close this search box.

Euromost: Strane države i ambasade ne smiju da se miješaju u izbor Vlade, pojedini nikako da shvate da je CG nezavisna država

Strane države i ambasade, ako su tačni navodi pojedinih političkih partija, ne smiju da se miješaju u izbor Vlade Crne Gore, pojedini nikako da shvate, da je Crna Gora nezavisna država i da ima svoje institucije, svoj Ustav i građane, koji su spremni da je štite od svih faktora, bili oni spoljni ili unutrašnji, a koji budu ugržavali njen integritet i njenu nezavisnost, saopšteno je iz NVO Euromost.

Logo Euromost

“Kako bi bilo toj stranoj državi ili ambasadi, da se mi iz Crne Gore miješamo u izbor njihove Vlade”, pitaju u saopštenju ove NVO.

Kako su istakli, izbori su završeni, pobjednik na izborima je svima poznat, pobjednici biraju Vladu kao u svakim demokratskim državama, većinom u Skupštini i nije im jasno, kome sve to treba da se objašnjava.

“One partije koje su dobile na izborima glas građana da vode Vladu Crne Gore, ne vidimo razloga da je ne vode, ili ne uđu u tu Vladu, pa da su oni i predsjednici političkih partija iz Demokratskog fronta, koji imaju punu podršku nevladine organizacije “Euromost”, jer su isti ti predsjednici, prvi dali podršku svim građanima na sjeveru i kada se glasalo za vraćanje dječijeg dodatka i kada se tiče naknada za majke, koje je Euromost pokrenuo zajedno sa majkama iz Rožaja, a što nam je na kraju ukinuo predhodni parlament u kojem oni nisu imali većinu.

Ne vidimo ni problem ako neko brani interese Srba u Crnoj Gori, kao što ne vidimo ni kada neko brani interese Bošnjaka i drugih naroda, to je legitimno pravo svake partije, jer je Crna Gora građanska država, gdje su svima prava zagarantovana”, dodaju iz Euromosta.

Naglašavaju da ipak svima mora biti prioritet Crna Gora, država koju smo svi mi zajedno izgradili i koja treba da ima sa svima u okruženju dobre odnose od Srbije, preko Bosne do Hrvatske.

“Mi moramo biti primjer svima, kako se čuvaju dobri međunacionalni i komšijski odnosi, kao što smo to radili i do sada, posebno smo ponosni kada se toga tiče na građane sa sjevera, koje pored svakakvih pokušaja, niko nije uspio niti da zavadi, niti da odvoji jedne od drugih.

Naravno, nije nam cilj da se miješamo u izbor Vlade niti želimo to i jako respektujemo mandatara, kojem trebaju svi dati podršku, jer nije lako ni birati Vladu u ovakvoj situacije, ali smo samo htjeli iznijeti mišljenje i NVO sa sjevera.

Takođe, nismo za to, da predstavnici nevladinih organizacija ulaze u Vladu Crne Gore, posebno kada se tiče Ministarstva za javnu upravu, gdje se kroji Zakon o NVO.

Nevladine organizacije ne mogu da se bave političkim dešavanjima i moraju da shvate da mi moramo da budemo samo servis građana i da budemo uz građane, kada nas god pozovu da zaštitimo njihova prava, poštujući pri tom sve zakone.

Takođe, naša obaveza je da budemo partneri i lokalnim upravama i Vladi Crne Gore i njenim Ministarstvima, ali i da ukazujemo na sve nezakonitosti u radu tih lokalnih i državnih institucija.

Nevladinoj organizaciji,,Euromost” koja je prepoznata kao organizacija koja se bori za sjever Crne Gore i njene građane, bez obzira koja god partija birala  Vladu Crne Gore, ta Vlada će imati u nas partnera, a bogami ako ne budu radili u interesu građana sjevera, kao što smo i dok su Vladu vodili njihovi predhodnici, organizovat ćemo kao i dosada sa građanima sve vidove protesta.

Građane neće interesovati ko je kriv, neće dozvoliti niko da im na osnovu toga umanjuje primanja i uskraćuje ono što im zakonom pripada,već če tražiti ono što im je obećano, bez obzira ko će voditi Vladu Crne Gore.

Zato apel svima, dajte izaberite Vladu Crne Gore, dajte šansu svima,bez obzira o kome se radi, siguri smo da su svi za Crnu Goru i njene građane, pa ako ne budu radili u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, postoje jasne zakonske i Ustavne procedure, smjene svih pa i Vlade Crne Gore, pa novi izbori, sve je to legitimno i demokrtaski.

Crna Gora nema vremena da čeka kada će se neko dogovoriti, moramo svi da ubrzamo i proces izbora Vlade Crne Gore i proces da se ekonomski
oporavljamo, a to nam je najbitnija stvar ekonomija i oporavak države”, navode iz Euromosta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor