EU podstiče Vladu da donese odluke zabrani ruskih medija „Russia Today“ i „Sputnik“

Evropska unija podstiče Vladu Crne Gore da preduzme neophodne odluke kako bi se obezbijedio pravni osnov za sprovođenje sankcija koje se odnose na zabranu ruskih medija „Russia Today“ i „Sputnik“.

U Briselu ističu da su Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, kao i crnogorski nacionalni regulator za radiodifuziju AEM, izrazili spremnost da sprovedu sankcije EU protiv „RT-Russia Today“ i „Sputnika“ u skladu sa važećim nacionalnim zakonskim procedurama.

“Pozdravljamo ovu odluku, koja je u potpunosti u skladu sa dosljednom 100% usklađenosti Crne Gore sa sankcijama EU i odlukama o zajedničkoj vanjskoj i bezbjednosnoj politici, i jasan stav u korist poštovanja međunarodnog prava i stabilnosti u Evropi. U tom cilju, podstičemo vladu da preduzme neophodne korake kako bi obezbijedila pravni osnov za nadležne nacionalne organe, uključujući AEM, kako bi mogli da donose neophodne odluke“, poručili su u pisanom odgovoru zvaničnici EU.

Evropska unija zabranila je distribuciju ruskih medija „Russia Today“ i „Sputnik“ 2. marta, uz ocjenu da su to instrumenti Kremlja za dezinformacije i manipulaciju informacijama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor