Search
Close this search box.

EPCG: Prosječan decembarski račun skoro 40€

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21,61 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,8 eura”, navodi se u saopštenju.

Čak 58,2 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, od 30 do 50 eura njih 15,17 odsto, od 50 do 100 eura 18,8 odsto, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 7,83 odsto kupaca.

“Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 38,35 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 143 hiljade kupaca”, precizirali su iz EPCG.

Prema podacima EPCG, domaćinstva su u decembru prošle godine potrošila 135 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 32,3 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u novembru.

U odnosu na decembar 2020. godine potrošnja je veća 8,8 odsto.

Iz EPCG su pozvali potrošače da, ako već nijesu, uđu u tokove redovnog izmirenja računa.

“U EPCG pokušavamo da nađemo balans između uvažavanja poteškoća s kojima se suočavaju građani i potrebe da ostvarujemo prihode po osnovu isporučene električne energije, kako bi garantovali pouzdano i sigurno snabdijevanje, a time i stabilnost elektro-energetskog sistema”, rekli su iz kompanije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor