Ekskluzivno: Ugovori kako su se tri put naplaćivali radovi na rekonstrukciji i saniranju puta, Bistrica-Manastir Podvrh za područje Đaloviće pečine

Portal sjever cg je došao do tri Ugovora o Javnoj nabavci, kako su se tri put naplačivali u roku od šest mjeseci radovi, na rekonstrukciji i saniranju istog puta Bistrica-Manastir Podvrh za područje Đaloviće pečine Opštine Bijelo Polje. Ugovore je potpisivala Uprava Javnih radova i firma ,,Alfa project“, koji je potpisan 20.09.2019.godine, a druga dva, Uprava javnih radova i AD.Crnagoraputa, jedan je potpisan 14.10.2019 dok drugi je potpisan 26.03.2020.godine, prva dva za rekonstrukciju , dok je treći za saniranje istog puta, Bistrica-Manastir Podvrh za područje Đaloviće pečine Opštine Bijelo Polje

Prvi je potpisan pod brojem 01/7/12/1 od 20.09.2019.godine, a tiče se izvodjenje radova rekonstrukcija puta, Bistrica-Manastir Podvrh za područje Đaloviće pečine Opštine Bijelo Polje, gdje je u članu 17 jasno definisana obaveza Izvodjača da Izvodjač garantuje za kvalitet izvodjenja radova, koji su predmet ovog Ugovora 2 godine nakon primopredaje. Vrijednost ovog Ugovora je 238,250.70 sa obračunatim PDV.

Medjutim, 14.10.2019.godine Uprava javnih radova pravi novi Ugovor izmedju Uprave javnih radova i Crnagoraputa broj 01-7209 o novim dodatnim radovima na istom dijelu rekonstrukcija puta, Bistrica-Manastir Podvrh za područje Đaloviće pečine Opštine Bijelo Polje, sa novim iznosom novca od 379.997,75 eura. Gdje je u članu 17 takodje definisana obaveza Izvodjača, da Izvodjač garantuje za kvalitet izvodjenja radova, koji su predmet ovog Ugovora 2 godine nakon primopredaje.

Da bi nakon nakon pet mjeseci se pojavio propusti izvodjača na istoj lokaciji i umjesto da Izvodjač o svom trošku realizuje propuste, shodno članu 17. potpisanog Ugovora i ovaj put na teret gradjana, Uprava javnih radova 26.03. 2020. godine, potpisuje novi Ugovor sa Crnagoraputom broj 01-1494 gdje Izvodjaču dodatno daje 665.153,69 eura sa PDV, da na istoj lokaciji, izvodi radovi na sanaciji klizišta i kosina, koja su se gle čuda pojavili na istoj dionici, lokalnom puti Bistrica – Mansatir podvrh Opština Bijelo Polje.


Ostaje da Odbornici bjelopoljskog lokalnog parlamenta čija je sjednica zakazana za sjutra odgovore ili traže odgovor, kako su se trošila sredstva gradjana kroz kapitalne projekte na području Bijelog Polja, ili će svi zajedno zaobići ovu temu i tražiti još novca u Vladinom predlogu budžeta za Petra Smolovića, da se još koji put radi ista dionica.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor