Search
Close this search box.

Dvadeset mladih doktora se dobrovoljno vratilo sa specijalizacije i stalo u odbranu svih gradjana Bijelog Polja

Dvadeset mladih doktora koji su iz iz Bijelog Polja, vratilo se sa specijalizacije u svoj  grad i dobrovoljno se stavili na raspolaganju svim gradjanima Bijelog Polja rizikujući svoje živote, kazali su za portal sjevercg iz NVO,,Euromost” i dodali.

,,Oni su svi rasporedjeni u trijažni centar ,,Tisa” i rade u dvije smjene danonoćno i želimo se u ime svih gradjana zahvaliti”:

Dr.Jusufu Kadiću
Dr.Selimu Agiću
Dr.Nikoli Veličkoviću
Dr.Tijani Rovčanin
Dr.Denisi Kovačević
Dr.Ildi Kadić
Dr.Elmasi Kapetanović
Dr.Davoru Bulatoviću
Dr.Emilu Nasufoviću
Dr.Ivani Bošković
Dr.Nikoli Deleviću
Dr. Admiru Hasiću
Dr. Melihi Nasufović
Dr. Snežani Vuković
Dr. Sonji Veličković
Dr. Marku Simonoviću
Dr. Milošu Raičeviću
Dr. Mireli Banda
Dr. Amilu Čiliću
Dr. Damiru Ćoroviću

,,Oni su naša budućnost i naša snaga da se izborimo i budemo kao do sada svi jedinstveni, da ispoštujemo sve što se od nas gradjana traži, da bi zaštitili pored nas i naših porodica i njih i njihove porodice”.

Oni su i budućnost našeg zdravstva i našeg grada, koji će ostati u svome gradu i koji su već pokazali, da su spremni i svoje živote da rizikuju za svakog gradjanina.

Zato budimo uz njih, budimo kao i oni hrabri, jedinstveni, solidarni, humani i zajedno dajmo doprinost, da svi iz ovoga izadjemo u zdravlju i sreći, zato ostanimo u svojim domovima, kazali su iz NVO,,Euromost.

   Direktorica JZU. Opšta bolnica – Bijelo Polje dr. Biserka Bulatović

Direktorica JZU. Opšta bolnica – Bijelo Polje dr. Biserka Bulatović, za portal sjevercg je  potvrdila navedene informacije i kazala,

“Pokazali su spremnost da odgovore svom humanom pozivu, na način, sto su se odazvali da se priključe svom kolektivu i budu dio tima , prekidajuci specijalisticki staž vraćanjem u maticnu ustanovu.
Kolektiv je jedinstven i spreman da odgovori svakom zadatku, a sve u cilju očuvanja zdravlja sugradjana”, navela je Bulatovićeva.

Portal sjevercg je kontaktirao i grupu mladih doktora, koji su dostavili i svoje saopštenje  našem portalu, koje prenosimo u cjelosti:

Poziv da se stave na raspolaganje svojim matičnim kućama odnosio se i na nas ljekare na specijalizaciji.
Mnogi od nas su se i prije zvaničnog poziva javili svojim šefovima i stavili na raspolaganje u slučaju potrebe.
Ovaj odziv je naša obaveza kako profesionalna, tako i etička.
Medju nama nije bilo nikakve dileme kako postupiti u ovakvoj situaciji.
Solidarnost i jedinstvo svih ljekara u borbi za zdravlje svih nas, sada više nego ikada mora izaći u prvi plan, poručila je grupa mladih doktora iz Bijelog Polja.

 

Autor teksta:Portal sjevercg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor