Search
Close this search box.

Duško Vujošević i Slobodan Kovačić dobili nagrade za životno djelo

Proslavljeni košarkaški treneri Duško Vujošević i Zoran Kovačić dobitnici su Nagrade za životno djelo “Slobodan Piva Ivković”, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije

Ova prestižna priznanja biće im uručena tokom “Beogradske košarkaške klinike – Dušan Ivković”, koja će 1. i 2. jula biti održana u glavnom gradu, prenosi RTS pozivajući se na Tanjug.

– Plan je bio da ove nagrade za životno djelo budu dodijeljene još prije dvije godine, ali zbog svih problema koje je donela pandemija virusa korona od toga se odustalo. Sada su se stekli svi uslovi da našim laureatima ukažemo čast na dostojan način. Ovogodišnja Klinika će zaista biti posebna. Osim Etorea Mesine koji je već potvrdio učešće, u završnim pregovorima smo da među predavačima budu i istaknuti treneri iz NBA i NCAA lige, što će cijeloj ovoj manifestaciji dati dodatnu težinu – kaže generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević.

Duško Vujošević je sa Partizanom osvojio čak 23 trofeja, od čega 12 titula nacionalnog i pet regionalnog šampiona, zatim i pet pehara namijenjenih pobjedniku nacionalnog kupa kao i trofej međunarodnog Kupa Radivoja Koraća 1987. godine.

Bio je juniorski prvak Evrope sa reprezentacijom nekadašnje Jugoslavije, a pehar u Kupu osvojio je i sa rumunskim Klužom.

Dobitnik je i nagrade Aleksandar Gomeljski, za najboljeg trenerea Evrolige, i prvi je stručnjak kome je to pošlo za rukom, a da njegov tim nije postao šampion Evrope.

Zoran Kovačić proslavio se u radu u ženskoj košarci u Crvenoj zvezdi, a posebno sa mlađim kategorijama. Pet puta bio je prvak države sa seniorkama i osvajač šest nacionalnih kupova, dok je sa mlađim kategorijama osvojio čak 18 titula šampiona.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor