Dragović: Možemo da nadoknadimo zaostatak za Partizanom

Tamo gde nema borbe nema ni napretka. Otuda je suočavanje sa izazovima i teškoćama, koje svakome od nas stoje na putu, neizbežno. U Crvenoj zvezdi veoma dobro znaju da je skoro nemoguće ostvariti željene ciljeve ako svaki pojedinac, od trenera pa sve do poslednjeg igrača u timu, ne preuzme punu odgovornost za sebe ali i za čitavu ekipu. Šampion je u Antaliji odradio sedamnaesti trening. Zbog loših vremenskih uslova ekipa je bila prinuđena na rad u zatvorenom prostoru. Tako će biti sve dok ne prođe sneg koji je okovao Tursku.

Zvezda je prekjuče odradila prvu kontrolnu utakmicu, igrajući nerešeno sa slovenačkim Mariborom (1:1), kome je ovo bio treći meč u Antaliji. Neki fudbaleri, poput pouzdanog štopera Aleksandra Dragovića, morali su da propuste duel zbog lakših povreda. Trener Dejan Stanković je dao šansu nekim mladim igračima. Uopšteno gledajući, naš prvak tek hvata pravi zalet za sezonu.

Austrijski reprezentativac postao je nezamenljiv član Zvezdine najuže odbrane, neko ko istinski komanduje ispred golmana Milana Borjana, koji je trenutno sa reprezentacijom Kanade.

– Na početku fudbalske karijere očekivao sam uspeh, ali često sam zapinjao zbog svoje nezrelosti. Znao sam da moram da se naučim strpljenju i da zaslužim poštovanje drugih. To i danas govorim mladim igračima. NJihova je sreća što su u klubu kao što je Crvena zvezda gde im se otvaraju neverovatne mogućnosti za napredak. Mi smo veliki klub u svakom pogledu, radimo odlično i nadamo se da ćemo na kraju svi zajedno da ubiramo plodove ” kaže Dragović.

On je zbog povrede zadnje lože morao da propusti prijateljski meč sa Mariborom.

– U dogovoru sa trenerom i njegovim stručnim štabom a uz neizbežnu konsultaciju medicinskog tima, dogovorili smo se da propustim tu prvu utakmicu. Osetio sam bol u zadnjoj loži jer se ovde u Turskoj radi naporno. Međutim, već od danas biću ponovo na raspolaganju treneru i saigračima – ističe austrijski reprezentativac.

Naravno, Dejanu Stankoviću je mnogo važnije od samog rezultata kako će igrači podneti teret i koliko će biti spremni za nastavak trke na sva tri fronta.

– Nama u ovom momentu rezultat nije prioritet, niti ćemo ga juriti po svaku cenu – kaže komandant Zvezdine odbrane. – U gro planu jeste da spremno dočekamo prvenstvo, da nadoknadimo bodovni zaostatak za vodećim timom na tabeli. Od proleća nas očekuje dosta mečeva, moramo svaku utakmicu da dobijemo, pošto je to jedini put ka uspehu. Za sada Zvezda je na dobrom putu.

Ipak, Partizan je u boljoj poziciji, mada Zvezdin defanzivac smatra da još ništa nije izgubljeno.

– Tačno je da nam Partizan beži pet bodova. Zato nemamo šta da izgubimo, moramo da idemo na sve ili ništa. Pred nama je 16 utakmica, svaka je posebna inspiracija i izazov. Nadamo se da će i sreća biti na našoj strani.

Već sutra Zvezdu očekuje novi duel u Antaliji, prijateljski meč sa LASK-om iz Linca?

– Svi se spremamo za tu utakmicu, nadam se najboljem. Želimo da se kroz ove kontrolne mečeve što bolje uigramo, a kada dođe vreme jurićemo i rezultat – konstatuje Aleksandar Dragović, koji će ponovo zauzeti mesto u defanzivnoj liniji prvaka.

Ohrabruje činjenica da je najnovije pojačanje iz Norveške Ohi Omoidžuanfo već počeo da trese protivničke mreže, što svakako daje nadu treneru i ogromnoj armiji navijača da je njegov dolazak bar za sada pun pogodak sportskog sektora. Naravno, tek u narednim mečevima videće se prava vrednost ovog napadača….

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor