Search
Close this search box.

Dogovoren datum prezentacije inženjerske nauke u Pljevljima: Prijave otvorene do 1. jula

Ovogodišnja, treća za redom Inženjerska škola nauke, koja po prvi put dobija i međunarodni karakter, biće održana od 24. jula do 1. avgusta u Pljevljima, a prijave su otvorene do 1. jula za sve srednjoškolce i brucoše sa teritorije Balkana i zemalja Evropske unije – dogovoreno je juče, prilikom potpisivanja Ugovora o poslovnoj saradnji sa NVU Korak sa naukom, koji su u ime Opštine Pljevlja potpisali predsjednik opštine Rajko Kovačević i predsjednik udruženja Miloš Jelovac.

Opština Pljevlja
Opština Pljevlja

Devetodnevni događaj koji popularizuje i promoviše inženjerske nauke organizuje udruženje mladih Pljevljaka NVO „Korak sa naukom“, pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja, koji za cilj imaju da realizacijom ovakvih događaja prošire naučni spektar u gradu koji važi za centar energetskog potencijala Crne Gore. -U toku Inženjerske škole nauke 3, polaznici će imati priliku da prisustvuju predavanjima na temu aktuelnih dešavanja u svijetu inženjerstva, ali i da steknu raznolika praktična znanja, koja će im kao budućim inženjerima predstavljati odskočnu dasku na njihovom profesionalnom putu, kao i da takmičarski duh razvijaju kroz kvizove i ostala nadmetanja, saopšteno je iz Opštine.

Predavači na ovogodišnjoj školi biće renomirani profesori Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i iz inostranstva, ali i inženjeri zaposleni u nekim od vodećih firmi u oblastima koje će biti teme ovogodišnje škole. Kako je saopšteno, svojim dugogodišnjim iskustvom će pokušati da zaintrigiraju maštu polaznika kako bi predavanja učinili što zanimljivijim i prihvatljivijim.

”Podsjećamo da Opština, već treću godinu za redom, u okviru Sekretarijata za duštvene djelatnosti-Kancelarije za mlade opredjeljuje budžetska sredstva za realizaciju ove škole, a ove godine istu su podržali i Evropska kuća u Podgorici, Rudnik uglja AD Pljevlja, EPCG, ČIKOM, Gradir Montenegro, Riva print, i mnogi drugi domaći i međunarodni partneri.”

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor