Search
Close this search box.

Dobrosavljević: Đukanović je izgubio podršku Zapada kada su počeli da padaju prvi tovari kokaina

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević kazao je da je jako dobro poznato kako je Milo Đukanović počeo da gubi podršku zapadnih saveznika.

„Prvo su počeli da padaju tovari kokaina koji su plovili na brodovima pod državnom crnogorskom zastavom u Hamburgu, Filadelfiji i još na nekoliko mjesta. Može se praviti analogija sa onim što je Noriega bio u Panami. Sve dok je Panama bila tranzitna sredina, teritorija za plasman narkotika ka Sjevernoj Americi, ali kada je Noriega sam počeo da plasira robu došle su foke (SEAL) i pokupili ga“, kazao je Dobrosavljević.

Kako navodi analitičar, politička situacija je vrlo komplikovana, naročito pravno jer ne postoji Zakon o Skupštini niti Zakon o Vladi.

Analitičar iz centra za društvenu stabilnost Srđan Graovac osvrnuo se na izjavu Mila Đukanovića da će izaći na kraj sa Dritanom Abazovićem jer je imao mnogo oštrije protvnike.

„Ne bih bio baš siguran. Abazović je čovjek koji je uspio da obezbijedi dobre kontakte sa SAD-om. Mislim da je Abazović sanjao da Đukanović ode sam. Svakako, i Aleksa Bečić i Dritan Abazović žele da preuzmu DPS. Đukanović pak, koliko god se trudio, ne može povratiti podršku Zapada. U ovoj igri ne može izaći kao pobjednik i to ne zato što su oni vrhunski politički djelatnosti, već jer je on upravo izgubio podršku“, kazao je Graovac.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor