Đukanović: Potrebna posvećenost resornih organa prema dijaspori

Predsjednik Milo Đukanović primio je predsjednika Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Muamera Kalića i člana predsjedništva Saveza i predsjednika Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljuba Radovića.

Kalić i Radović su, kako se navodi, upoznali Đukanovića sa inicijativama u pravcu boljeg međusobnog povezivanja dijaspore i jačanja veza sa matičnom državom i ukazali na “neophodnost intenziviranja aktivnosti države za uspješnu komunikaciju sa našim iseljenicima u svijetu”.

“Iskazali su visoke ocjene za državnički odnos Predsjednika u odnosu na politička i društvena kretanja u zemlji, prepoznajući značaj njegovih diplomatskih aktivnosti za dobro Crne Gore”, dodaju iz Kabineta Đukanovića.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo prilikom da se sretne sa predstavnicima dijaspore, cijeneći značaj odgovornog odnosa naših iseljenika prema zemljama u kojima žive i predstavljaju svoju matičnu državu.

“On se saglasio sa potrebom posvećenog odnosa resornih državnih organa prema dijaspori, koja predstavlja važan most Crne Gore sa svijetom uz podršku njihovim daljim aktivnostima”, istakli su iz Kabineta.

izvor: antenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor