Search
Close this search box.

Đukanović: Bijelo Polje simbol multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti

Savremeno Bijelo Polje, bogato ljudskim i prirodnim resursima, postao je grad stabilnog i dinamičnog razvoja, koji ubjedljivo jemči osjetno bolji kvalitet života svojim građanima, navodi se u čestitki.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 3. januara – Dana Opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjednici Skupštine Nemši Omerhodzić, odbornicima, svim građanima Bijelog Polja i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Bijelo Polje predstavlja prepoznatljiv simbol multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, što smo u Crnoj Gori s posebnom odgovornošću baštinili, uspješno odolijevajući sve većim izazovima. Takođe, ponosno čuvajući slobodarsku i antifašističku ideju izgrađivali smo čvrste temelje savremenog demokratskog društva.

Savremeno Bijelo Polje, bogato ljudskim i prirodnim resursima, postao je grad stabilnog i dinamičnog razvoja, koji ubjedljivo jemči osjetno bolji kvalitet života svojim građanima. Upravo je to snažan motiv za nastavak politike podsticanja razvoja preduzetništva u centru sjevernog regiona naše države i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude, koji će svojim znanjem i entuzijzmom učiniti neupitnom evropsku budućnost grada. Takvim pristupom i prepoznatljivim preglaštvom žitelja Bijelog Polja, uspjećemo da se zajednički izdignemo i iz posljedica krize izazvane pandemijom covid-19 virusa.

Za razvojne rezultate Opštine Bijelo Polje, zaslužna je lokalna uprava, koja umješno, u saradnji s Vladom i drugim institucijama na državnom nivou, doprinosi i sveukupnom napretku Crne Gore, kao članice NATO-a, zemlje na poodmaklom putu ka EU, i višedecenijskom faktoru regionalne stabilnosti. Izražavam nadu da će i aktuelna Vlada, u vremenu trajanja svog mandata, prepoznati potencijale Bijelog Polja i nastaviti sa strateškim ulaganjem u ovaj grad i sjevernu regiju naše države.“

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor