Đukanović bez mrve empatije: Napao Vučića zbog prostog mejla sa kog je poslato saučešće zbog tragedije na Cetinju

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je sinoć da će zatražiti da se ambasadoru Srbije u Podgorici Vladimiru Božoviću zabrani ulazak u Crnu Gori. Đukanovića se odlučio na ovaj potez jer mu je saučešće povodom tragedije na Cetinju od prije dva dana od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića stigla sa zvaničnog mejla ambasadora Srbije Vladimira Božovića, što je po njemu – strašna provokacija.

Ovim je Đukanović pokazao da mari samo za telegrame sačuešće koji dolaze od bilo kog drugog, a ne od Srbije. Po diplomatskom protokolu, koliko god da je Crna Gora odlučila da proglasi ambasadora Božovića personom non grata, a što je uradila vlada Duška Markovića, a aminovala Zdravka Krivokapića, zemlja koja šalje ambasadora je ta koja ima suvereno pravo da odluči koga će poslati. Princip – ovaj može, ovaj ne može, ne postoji u diplomatiji, i Đukanovičć to vrlo dobro zna, a s obzirom na to, shodno i spinovi-navodi se na portalu borba.me

Nadalje, predsjednik Srbije je želio da uputi telegram saučešća svom crnogorskom kolegi, pa na kraju zašto je bitno sa koje je mejl adrese to poslato? Neki analitičari već jutros tvrde kako je to „strašna provokacija na račun Crne Gore“, a svaki od njih, samo je čekao da kao hijena napadne na Srbiju, dok cijela Crna Gora tuguje. Ali, takav je Đukanović. Čak i u najvećoj tragediji, pronalazi način da se politički obračunava sa Srbijom. Empatija? Nepoznat pojam-ističe Borba.

U saopštenju Đukanovićevog kabineta se ocenjuje da “današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore““.

“Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će kabinet predsednika Crne Gore ovim povodom ““zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića““.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor