Search
Close this search box.

Đokoviću zabranjen ulazak u Australiju na tri godine

Đoković je juče morao da napusti Australiju pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu.

Ministarka unutrašnjih poslova Australije Keren Endrjuz potvrdila je da je Novaku Đokoviću zbog ukidanja vize izrečena kazna zabrane ulaska u zemlju u periodu od tri godine.

Đoković je juče morao da napusti Australiju pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu, zbog čega tri godine neće moći da kroči na kontinent na kojem je imao najviše uspjeha u karijeri.

“Svako kome je zabranjen ulazak u Australiju ili mu je ukinuta viza, njegov proces povratka u zemlju neće biti lak i jednostavan. Gospodin Đoković sada podleže trogodišnjem isključenju koje može biti ukinuto u određenim okolnostima, ali to nije pitanje za danas ili sjutra, već za neko buduće vrijeme. Ali, bili smo jasni da je Morisonova vlada uvijek držala do veoma snažne politike zaštite granica”, istakla je Karen Endrjuz.

Ipak, premijer Australije Skot Morison kazao je da postoji mogućnost da se Novak Đoković naredne godine vrati na Australijan open, uprkos trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju.

„Ne želim ni na koji način da utičem na buduće odluke, ali postoji mogućnost da se Đokoviću dozvoli ulazak u Australiju pod određenim okolnostima“, izjavio je Morison.

Đoković je na Australijan openu osvojio devet titula.

Izvor: vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor