Đoković nakon Vimbldona pao na 7. poziciju

I pored osvojene sedme titule na Vimbldonu, srpski teniser Novak Đoković je na danas objavljenoj ATP listi pao na sedmu poziciju. Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) objavila je novu rang-listu na kojoj su igračima oduzeti osvojeni bodovi sa prošlogodišnjeg Vimbldona i nijesu dodijeljeni novi kao kazna organizatorima koji su zabranili učešće ruskim i bjeloruskim teniserima.

Te odluke dovele su do toga da je Đoković izgubio 2.000 bodova, pa je i pored toga što je pobjedom nad Nikom Kirjosom osvojio četvrtu uzastopnu titulu na Vimbldonu i 21. grend slem titulu u karijeri pao za četiri pozicije.

Učešćem na Vimbldonu i plasmanom u svoje prvo grend slem finale nije profitirao ni Australijanac pošto je sa 40. pao na 45. poziciju.

Prve dvije pozicije na ATP listi zadržali su Rus Danil Medvedev i Njemac Aleksander Zverev koji nijesu ni učestvovali na Vimbldonu. Medvedev je uprkos zabrani izgubio samo 180 bodova, baš kao i Zverev koji je propustio turnir zbog povrede.

Pad Đokovića iskoristili su Španac Rafael Nadal, Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Rud i Španac Karlos Alkaras koji su napredovali za po jednu poziciju.

Među prvih deset nalaze se još i Rus Andrej Rubljov, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Italijan Janik Siner.

ATP lista:

1. Danil Medvedev (Rusija) 7.775 bodova
2. Aleksander Zverev (Njemačka) 6.850
3. Rafael Nadal (Španija) 6.165
4. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.150
5. Kasper Rud (Norveška) 5.050
6. Karlos Alkaraz (Španija) 4845
7. Novak Đoković (Srbija) 4.770
8. Andrej Rubljev (Rusija) 3.700
9. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.445
10. Janik Siner (Italija ) 3.185

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor