Đeljošaj: U planu rekonstrukcije, željeznička stanica u Tuzima biće granični prelaz

Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine Tuzi kazao je, da strateški gledano ovaj projekat predstavlja jedan od bitnijih jer predstavlja regionalni projekat.

Naveo je da se već duže vrijeme nalazi na Jedinstvenoj listi prioritetnih projekata Vlade Crne Gore, a kako saznaju apliciralo se kod Zapadnoinvesticionog okvira WBIF, putem kojeg se, kako kaže, mogu finansirati ovakvi projekti.

Đeljošaj: -Projekat se realizuje iz tri faze od kojih je prva završena, a odnosi se na idejno rješenje i procjenu uticaja na životnu sredinu. Dakle, plan je da se rekonstruiše pruga od Podgorice do granice sa Albanijom, kao i rekonstrukcija željezničke stanice Tuzi, koja će biti zajednički granični prelaz Crne Gore i Albanije.

Predsjednik Opštine Tuzi najavio je da će se Opština Tuzi ubrzo sastati sa relevantnim predstavnicima institucija povodom ovog projekta i da se nada brzoj realizaciji ostalih faza.

-Smatramo ovaj projekat jako bitnim, jer će povezati dvije države između kojih se bilježi veliki tok saobraćaja a između ostalog rekao i da se raduju što će na teritoriji naše opštine biti granični prelaz, jer će se, kako kaže, povezati i Tuzi sa Albanijom, ali i otvoriti nova tačka „zelenog saobraćaja“ između Tuzi i Podgorice.

Iz Opštine Tuzi smatraju da treba realizovati ovaj projekat jer bi bio od velike važnosti za ovaj kraj.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor