Đaci iz bjelopoljskog sela prikupili preko 1.500 eura da pomognu Turskoj i Siriji

U nadi da će ova sredstva nekom pomoći, kolektiv škole zahvaljuje učenicima i roditeljima na iskazanoj humanosti, kazali su iz uprave ove školeDa humanost i solidarnost ne poznaju bilo koji vid prepreka pokazuju učenici i nastavnici škole „Milomir Đalović“ iz bjelopoljskog sela Sušice.

Naime, u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, kojom rukovodi Milko Đalović, udaljenoj više od 40 kilometara od Bijelog Polja, đaci su se samoorganizovali kako bi pokazali solidarnost sa svojim vršnjacima iz Turske i Sirije.

– S obzirom na to da je područje Turske i Sirije pogodio veoma razoran zemljotres, kolektiv JU OŠ „Milomir Đalović“, uz pomoć učenika i roditelja, odazvao se humanitarnoj akciji Crvenog krsta i prikupio 1.575 eura. U nadi da će ova sredstva nekom pomoći da prebrodi ovu veliku humanitarnu krizu, kolektiv škole zahvaljuje učenicima i roditeljima na iskazanoj humanosti –kazali su iz uprave ove škole.Direktorica Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak saopštila je da je na računu te organizacije juče ujutru bilo 104. 227 eura uplaćenih za pomoć Turskoj i Siriji, uz napomenu da je to iznos bez SMS poruka.

Istakla je da će se prikupljena finansijska pomoć dijeliti na dva jednaka dijela, Turskoj i Siriji, a da će prva tranša novca biti prenesena već sledeće nedjelje.

– Svaka pomoć je dobrodošla, ali smatramo da je logistički veoma teško u ovom trenutku poslati pomoć i ko će tamo da je primi, zato što to nije mali logistički put, pa smo smatrali da je zasad najadekvatnije da to bude novčana pomoć – kazala je Dubak, prenosi portal RTCG.

Podsjetila je da je Crveni krst otvorio žiro-račun kod Hipotekarne banke i SMS brojeve kod svaka tri mobilna operatera. Istakla je da je bilo pitanja da li se pomoć Siriji može uopšte uplatiti.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor