Dino Rađa u Kući slavnih

Bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa i zvanično je postao član košarkaške Kuće slavnih u Springfildu.

Rađa je poslije Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića i Mirka Novosela četvrti Hrvat, a osmi Evropljanin koji je postao član HOF, Foto: Youtube screenshot

Rađa je u svom govoru rekao da je plakao deset dana kad je čuo da će biti primljen u „Hall of fame“ i posebno se zahvalio Leriju Bridu uz napomenu „jednom Kelt, uvek Kelt“.

Rađa je zajedno sa još 12 legendi košarke: Moris Čiks, Stiv Neš, Rej Alen, Džejson Kid, Grant Hil, Čarls Drizel, Tina Tompson, Čarli Skot, Ora Mej Vašington, Rod Torn, Rik Velts i Kejti Smit.

„Ovo što se meni večeras događa nije samo moje lično dostignuće. Imao sam sreće što sam rođen u isto vrijeme kad se rodila cijela generacija fantastičnih igrača koje su trenirali brojni fantastični treneri. Slavko Trninić, Krešo Ćosić, Boža Maljković, Duda Ivković, Svetislav Pešić i kondicioni trener Mirko Krolo, najviše su uticali na moju karijeru. U njoj sam igrao za nekoliko nevjerovatnih ekipa. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987, Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti momci s kojima sam igrao u navedenim ekipama su sjajni i bila mi je čast da dijelim svlačionicu s njima“, rekao je Rađa u svom govoru na ulasku u Kuću slavnih u Springfildu.

On je poslije Dražena Petrovića, Krešimira Ćosića i Mirka Novosela četvrti Hrvat, a osmi Evropljanin koji je postao član HOF.

Međutim, samo jedan čovjek, kako Rađa kaže bio je uz njega svo vrijeme i zato ga smatra košarkaškom srodnom dušom.

„Toni Kukoč. Toliko se dobro poznajemo da smo zajedno mogli da igramo zatvorenih očiju“, navodi Dino i nastavlja, „Stojko Vranković, Perasović, Komazec, Saša Đorđević, Divac, Zdovc, Paspalj, svi oni bili su predivni saigrači i članovi generacije koja je deset godina pripadala samom vrhu evropske i svjetske košarke. Želim da im zahvalim jer sam zbog njih bio bolji igrač. Bez njih ne bi bilo ni mene. Hvala Seltiksima, Panatinaikosu, Olimpijakosu, Rimu, Zadru…“, rekao je Rađa.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor