Demonstracija tehnike izviđanja, planinskog ratovanja u zimskim uslovima, pretrage i ukazivanja medicinske pomoći nakon lavine

Pripadnici 1. Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, u saradnji sa kolegama iz Uprave policije i Crvenog krsta, realizovali su zajedničku vježbu “Zima 22”, na skijalištu Kolašin 1600.

Učesnici vježbe demonstrirali su tehnike izviđanja, planinskog ratovanja u zimskim uslovima, pretrage i ukazivanja medicinske pomoći nakon lavine.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, istakao je da su pripadnici Vojske, ali i Uprave policije i Crvenog Krsta, na vježbi  provjerili svoje sposobnosti.

“Ponosan sam na znanje i vještine koje ste pokazali. Demonstrirali ste interoperabilnost u teškim vremenskim uslovima, kakvi bi bili i u realnoj situaciji”, naglasio je general.

Vježbi su, pored načelnika Generalštaba sa saradnicima, prisustvovali i državni sekretar Svetomir Knežević, predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović, predstavnici MUP-a i Crvenog krsta, kao i izaslanici odbrane zemalja saveznica i partnera.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor