DELEGACIJA OPŠTINE ROŽAJE POSJETILA OPŠTINU BERANE

Potrebna veća decentralizacija Dvije opštine će u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u pravcu rješavannja zajedničkih problema, poput odlaganja komunalnog otpada i upodobljavanja putne infrastrukture

Izvor:Dan online

ROŽAJE – Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović i predsjednik SO Almir Avdić su sa saradnicima boravili su u radnoj posjeti Opštini Berane. Iz Husovićevog kabineta saopšteno je da su sa Dragoslavom Šćekićem, predsjednikom opštine Berane i njegovim saradnicima u razgovoru o važnim temama o medđuopštinskoj saradnji razgovarali nekoliko sati.

-Istaknuto je da opštine na sjeveru moraju jedinstveno nastupati u pravcu ostvarenja pojedinačnih i zajedničkih razvojnih ciljeva i zaštite interesa građana što će doprinijeti većem stepenu socio-ekonomskog napretka cijele regije. Iskazana je i potreba za većom decentralizaciom i jačanjem nadležnosti lokalnih samouprava. Unapređenje lokalnih samouprava, kako u demokrtizaciji, tako i socio-ekonomsko jačanje, neophodno je na putu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za šta su opredijeljene ove dvije opštine – saopšteno je iz Husovićevog kabineta.

Navode da je zajednička konstatacija da saradnja mora biti intenzivnija, te da mora biti pospješivana sa svih nivoa vlasti.

-Najavljeno je da će dvije opštine u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u pravcu rješavannja zajedničkih problema, poput odlaganja komunalnog otpada i upodobljavanja putne infrastrukture koja povezuje opštine Rožaje i Berane. Prioritet je razmjena iskustava u sferi lokalnog upravljanja a razmotreni su i modeli partnerske saradnje na zajedničkim projektima koji bi bili finansirani iz domaćih i stranih fondova. Zajednička je ocjena da je značaj očuvanja multietničkog koncepta i da društvo ne smije dozvoliti pojedincima i neodgovornim grupama da narušavaju građanski koncept države Crne Gore. Ljudi na istaknutim funkcijama ne smiju dozvoliti da u javnosti prevladavaju mišljenja i djelovanja pojedinaca čiji je cilj da naruše međuvjerski sklad – zaključeno je na sastanku.

Izvor:Dan online

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor