Dao krv pa osvojio besplatni vikend aranžman: Dati krv nekome znači spasiti nekome život

Dobrovoljni davalac krvi Dražen Vuković iz Bijelog Polja tokom prethodnog vikenda uživao je u turističkom naselju Slovenska plaža. On je u nagradnoj igri koju jednom mjesečno sprovode Nacionalna turistička organizacija i Zavod za transfuziju krvi osvojio besplatan vikend aranžman. Vuković je pozvao sve ljude da daju krv i učine humano djelo i pohvalio akciju Nacionalne turističke organizacije i Zavoda za transfuziju Crne Gore.

Foto: Zavod za transfuziju krvi Crne Gore
Foto: Zavod za transfuziju krvi Crne Gore

Vuković: “Dati krv nekome znači spasiti nekome život, i ovom prilikom bih se zahvalio Zavodu za transfuziju krvi, i pozvao bih sve dobrovoljne davaoce krvi u što većem broju, kao i mlade ljude, treba da znaju da njihovih 400 ml krvi spašava nekoliko života, poručio je on.

Vuković smatra da mladi ljudi treba više da se zainteresuju za dobrovoljno davalaštvo krvi.

“Ponavljam, dati krv je najhumanije djelo, i spasiti nečiji život – nema ništa bolje od toga! Ja sam do sada dao krv preko 35 puta, i nastaviću dok god krv bude tekla mojim venama“, poručio je Vuković.

Kako je saopšteno, Zavod za transfuziju krvi Crne Gore u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom će i tokom narednih mjeseci nastaviti sa izvlačenjem dobitnika.

“Pozivamo sve humane ljude da dođu i daju krv, uz podsjećanje da se krv, osim u Podgorici, može dati i u Nikšiću, Baru, Kotoru, Cetinju, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju.“ – navodi se u njihovom saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor