Search
Close this search box.

Dani Ukrajine u Crnoj Gori na Cetinju 25. i 26. juna

Na Cetinju će 25. i 26. juna biti održani Dani Ukrajine u Crnoj Gori sa ciljem podrške ukrajinskom narodu u periodu rata, saopštili su iz Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

Ovu manifestaciju Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori organizuje u saradnji sa nevladinim udruženjem “Dobro djelo”, Turističkom organizacijom Cetinje i Prijestonicom Cetinje.

“Događaj uključuje koncerte uz učešće ukrajinskih i crnogorskih zvijezda, festival ukrajinske kuhinje, pazar, radionice i dječiji program. Angažovan je veliki broj volontera i sponzora, kao što su Grand Hotel Cetinje, Voli, restoran “Kajzen”, Liko Soho, ukrajinski turistički operater ALF.

Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa specijalitetima ukrajinske kuhinje i pića, učestvuju u vorkšopu ukrajinske nacionalne umjetnosti (petrikovsky tip slikanja, proizvode iz vune), kupe suvenire od ukrajinskih proizvođača, uključujući i ručno rađene suvenire od izbjeglica.

Sva sredstva prikupljena na ovom događaju ce biti donirana za potrebe Ukrajinaca koji su pogođeni ratom”, navodi se u saopštenju.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor