Search
Close this search box.

Danas protest studenata zbog neisplaćivanja naknada pripravnicima

Studenti organizuju protest povodom neisplaćivanja naknada pripravnicima. Kako su najavili studenti – sadašnji ali i budući korisnici programa stručnog osposobljavanja održaće protest danas ispred Ministarstva prosvjete sa početkom u 17 časova, a tom prilikom predaće i pismo ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću u kojem će iznijeti svoje zahtjeve i postaviti rokove za ispunjavanje istih.

Studenti protestuju uprkos najavama resornih ministarstva da će njihov problem biti riješen, ali oni ne odustaju od protesta, zbog, kako kažu, neodgovornog odnosa države prema nosiocima razvoja našeg društva.

– Kašnjenje naknada samo je kap koja je prelila čašu, a ovim protestom pokazaćemno da su studenti budni i da nećemo dozvoliti da se naši problemi guraju pod tepih, poručili su organizatori protesta.

Oni su istakli da su njihove koleginice i kolege zbog kašnjenja naknada bili prinuđeni da ovog mjeseca biraju između hrane i stanarine, te da neki od njih nisu upisali magistarske studije zbog toga što nisu imali novca da se dovezu do Podgorice.

Korisnicima programa stručnog osposobljavanja nedavno su uvećane naknade na nivo minimalne zarada u iznosu od 450 eura, ali ta naknada još uvijek nije isplaćena. Protest, simbolično nazvan “Dužni ste nam brdo para” okupiće veliki broj studenata i građana, a isti je uredno i u zakonskom roku prijavljen Upravi policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor