Danas isplata jednokratne pomoći penzionerima

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore (Fond PIO) realizuju zajedničku aktivnost isplate jednokratne pomoći u iznosu od 50 eura za sve korisnike prava na penziju čija su primanja po ovom osnovu ista ili manja od prosječne penzije, koja iznosi 299,06 eura.

Isplata će biti izvršena danas, a pomoć če primiti 77.888 penzionera, korisnika prava na samostalnu i srazmjernu penziju, odnosno korisnika prava u Crnoj Gori i inostranstvu, što čini 63,14 odsto penzionera.

Penzionerima će sredstva biti uplaćena na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte Crne Gore.

„Navedena aktivnost predstavlja četvrtu mjeru pomoći penzionerima koja se isplaćuje u mandatu ove Vlade, a sredstva izdvojena za ovu namjenu iznose više od 3,89 miliona eura i obezbijeđena su dijelom iz budžeta Fonda PIO Crne Gore, dok su nedostajuća sredstva u iznosu od 3,23 miliona eura obezbijeđena iz budžeta Crne Gore“, saopšteno je iz fonda PIO.

izvor: portalanalitika.me

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor