Search
Close this search box.

Damjanović: Zašto Demokrate i URA bježe od izbora koje su prizivali?

Nije bilo davno kada su Demokrate organizovale proteste sa kojih su slali vapaje da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori, piše predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović u autorskom tekstu.
Tekst prenosimo integralno: 
Danas partija lidera Alekse Bečića zarad šačice vlasti koju im je ponudio Demokratski front odustaje od svoje borbe za izbore.
Potpisivanjem podrške Ćakiju Lekiću Demokrate su izdale sve one građane koji su nasjeli na njihovu priču i uzeli učešće u protestima, koji su imali za cilj da odbrane fotelje njihovih funkcionera.
Takođe prije par večeri sa predstavljanja liste GP URA za podgoričke izbore koja je održana u Muzičkom centru doktor Abazović u stilu Pavarotija promuklim glasom dozivaše raspisivanje izbora.
Ostaje političkim analitičarima sa kojima je Crna Gora u deficitu da analiziraju zašto su poslanici URE nakon isteka roka potpisali podršku Ćakiju Lekiću.
Demokrate i URA neiskusno i pored protivljenja evropskih partnera sjedoše  za sto sa liderima Demokratskog fronta i pogaziše sve principe u koje su se zaklinjali.
Međutim, i pored svega navedenog  nakon sondaža javnog mjenja koje im pokazuje pad povjerenja kod građana u koje se kunu ova dva politička subjekta odustaše od izlaska na izbore.
Najmanji je problem što su pokazali politički kukavičluk, ali  umjesto da su ostali dosledni svojim principima, izabrali su da poližu sve ono što su jedni o drugima govorili.
Mene lično nije jasno kako su Demokrate imale obraza da pregovaraju  sa Jokom iz SNP-a kojeg su nazivali švercerom patika i pravili mu maskote u liku iznoguda.
Crnogorskoj javnosti ostaje nejasno  kako su za URU  Rajo Mandić i Milan Kneževeć postali podobni putnici za evropski voz koji je zahvaljujući doktoru Abazoviću izletio iz šina.
Po svemu sudeći jedino je DPS Mila Đukanovića spreman za izlazak na izbore i provjeru povjerenja na jedinom mjerodavnom sudu građana.
Dok Dritan vozi biciklo po njujorškim ulicama Milan Knežević kroz Mojanoviće vozi u rikverc elektični trotinet pokušavajući da pronađe svijetlo na kraju tunela.
Na kraju dok iskusni Ćaki Lekić shvati da je izigran preostaje nam da čekamo kako će se završiti rat unutar nepostojeće skupštinske većine od 30. avgusta.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor