Da li će zbog mjesta predsjednika Opštine doći do rascepa u DPS Bijelo Polje i novih izbora

U ponedjeljak će se održati Sjednica Skupštine opštine Bijelo Polje. gdje će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda, a to je, izbor predsjednika opštine. Kako Portal sjevercg saznaje iz pouzdanih izvora, bit će predložena dva kandidata, Petar Smolović i Abaz Dizdarević i da je moguće da čak dodje i do rascepa u bjelopoljski DPS i novih izbora, ako bude izabran Petar Smolović.
Iz naših izvora ove partije je jasno naglašeno, da neće dozvoliti da se prevare gradjani Bijelog Polja koji su glasali za nocioca poslednjih lokalnih izbora Abaza Dizdarevića, a ne Petra Smolovića, većina članova DPS-a bi takodje istupila iz DPS-a, ako  Smolović bude izabran i zato očekuju da u ponedeljak Abaz Dizdarević bude novi predsjednik Opštine Bijelo Polje.
Jedan od naših izvora iz vrha bjelopoljskog DPS-a za portal sjevercg je kazao, da je bolje za DPS da se raspišu novi izbori, nego da se pred parlementarne uzbore prevare članovi DPS-a i gradjani koji su im dali glas na poslednjim lokalnim izborima.
Kako navodi, želje su jedno, ali ono što se obeća gradjanima mora da se ispuni. Isti izvor navodi, ako Abaz Dizdarević ne uspije da u ponedeljak obezbijedi većinu u lokalnom parlamentu, da očekuje da odmah podnese ostavku na mjesto predsjedika O.O.DPS i napusti sve funkcije, jer je prevario glasače kojim je obećao da će on biti novi predsjednik Opštine Bijelo Polje.
Da se danas i sjutra vodi ozbiljna borba za mjesto predsjednika Opštine Bijelo Polje za portal sjevercg je potvrdio i jedan od odbornika DPS-a. koji je samo kazao da samo očekuje da se ispoštuje volja gradjana Bijelog Polja, dok su nam iz jedne partije na vlast čija su dva odbornika u lokalnom parlamentu, naveli, da sve zavisi od DPS-a, kako oni odluče, oni će podržati.
U svakom slučaju ostaje da sačekamo ponedeljak i vidimo rasplet cijelog slučaja ili nove lokalne izbore..
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor