Search
Close this search box.

Crveni krst Crne Gore otvara žiro-račun i sms broj za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine

U cilju pružanja podrške ugroženom stanovništvu Ukrajine, koje je od 24. februara nažalost pogođeno nemilim sukobima, od 1. marta Crveni krst Crne Gore će aktivirati žiro-račun za pomoć ugroženom stanovništvu kao i sms broj, putem kojeg će građani moći donirati određena sredstva.

Broj žiro-računa putem kojeg građani mogu uplatiti sredstva je 520-5188-31 kod Hipotekarne banke, dok je broj za slanje sms poruka 15888, kod sva tri mobilna operatera- Telekoma, Telenora i M-tela.

Cijena slanja jedne sms poruke iznosi jedan euro.

Prema posljednjim informacijama koje su dobili od Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, za sada se još uvijek ne preporučuje slanje materijalne pomoći, zbog ograničenih prijemnih kapaciteta, ali se očekuje da će se transport organizovati tokom narednih nedjelja.

“Imajući to u vidu, ali i zbog činjenice da kao humanitarna organizacija želimo da pružimo mogućnost građanima da doniraju željena sredstva, apelujemo da se prikuplja higijena za žene i bebe (pelene, vlažne maramice, ulošci) i setovi za prvu pomoć. Na teritoriji Crne Gore se prema posljednjim informacijama već nalazi manji broj ukrajinskih porodica i shodno tome u nekim opštinskim organizacijama smo počeli primati prve zahtjeve za pomoć”, navodi CKCG.

Dodaju da je Crveni krst Crne Gore u kontinuiranoj komunikaciji sa predstavnicima Međunarodnog komiteta, Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i Crvenog krsta Ukrajine, kako bi u skladu sa potrebama, djelovao i pružio neophodnu podršku ugroženom stanovništvu Ukrajine.

 

izvor: m.cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor