Search
Close this search box.

Crveni krst: Američka dobrotvorna organizacija donirala 697 invalidskih kolica

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom, LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je ovih dana dobio pošiljku od 697 invalidskih kolica koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je takva vrsta podrške potrebna.

Kak je saopšteno iz crvenog krsta, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, dobili su sedam pošiljki invalidskih kolica i pomagala (2791 komada), od čega je oko 1590 podijeljeno širom zemlje.

Ukupna vrijednost posljednje pošiljke iznosi 86, 561 američkih dolara.

“Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta”, navodi se u saopštenju.

Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku.

Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i all terrain koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani.

“Ovom prilikom pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor