Crna Gora pokazala kako se prijatelji pomažu u nevolji

Turska prolazi bolan i težak period usljed tragedije koju je donio razorni zemljotres, a pomoć prijatelja koji su pritekli, među kojima je i Crna Gora, doprinijeće prevazilaženju teških posljedica od kojih će se ova zemlja dugo oporavljati, saopšteno je nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasador Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana.

Ministar zdravlja je ambasadoru Kalkavanu uputio izraze žaljenja i saučešća zbog velikog broja žrtava i ogromnog razaranja koje je pretrpjela Turska i iskazao punu spremnost crnogorskog zdravstvenog sistema za svaki vid pomoći shodno raspoloživim kapacitetima.

“Žao nam je zbog tolikog broja žrtava i mi smo kao država shodno svojim mogućnostima nesebično ponudili pomoć. Jedan dio spasilačkih ekipa je već bio tamo, a naše medicinske ekipe bile su spremne i još uvijek su spremne ako se ukaže potreba da pođu tamo i pruže pomoć“ poručio je Šćekić.

On je izrazio nadu, da će uprkos vremenu koje je proteklo, biti spašeno što više ljudi iz ruševina te da će se broj stradalih napon zaustaviti.

Ambasador Turske, Bariš Kalkavan, nakon sastanka sa ministrom Šćekićem uputio je zahvalnost Ministarstvu zdravlja, svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ali i cjelokupnom crnogorskom narodu, koji je, kako je kazao, pokazao da je uz Tursku u ovom, za njih veoma teškom momentu.

„Prolazimo kroz jedan veoma težak period, a Crna Gora, sa svim svojim institucijama i crnogorski narod u cjelosti pokazali su da su uz Tursku. Na čelu svih ovih institucija, svakako, moram da istakem Ministarstvo zdravlja, te bih iskoristio ovu priliku da se i lično zahvalim ministru zdravlja“, kazao je turski ambasador.

On je naglasio da će njegova zemlja zahvaljujući podršci i pomoći prijatelja, prevazići ovaj veoma težak period i da će turski narod će iz svega ovoga izaći još jači. Turski ambasador je uvjeren da ta pomoć i podrška neće izostati ni u narednom periodu, jer je, prema njegovim riječima, crnogorski narod pokazao da njegovo srce kuca za Tursku.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor