CEDIS isplatio 400.000 eura na osnovu naknade štete

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je od nastanka, odnosno od 2017. godine do danas, na osnovu naknade štete trećim licima isplatio gotovo 400 hiljada eura.

“Samo u prošloj godini isplaćeno je oko 93,55 hiljada eura od kojih najviše u Regionu 1, odnosno Nikšiću i Plužinama i to 25,31 hiljada eura, zatim slijedi Region 6, u koji spadaju Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac sa 25,24 hiljade eura, pa Region 4, odnosno Bar, Ulcinj i Budva sa 15,44 hiljade eura”, rekli su iz CEDIS-a.

Nakon njih, kako je saopšteno Dnevnim novinama, ide Region 2, u koji spadaju Podgorica, Cetinje, Danilovgrad i Tuzi sa oko 13,24 hiljade eura kao i Region 5, odnosno Kotor, Tivat i Herceg Novi sa oko 8,25 hiljada eura.

“Zatim, imamo isplaćenih oko 5,7 hiljada eura za Region 3, odnosno Berane, Andrijevicu, Plav, Gusinje, Petnjicu i Rožaje i 375 eura prema pristiglim zahtjevima iz Regiona 7, koji čine Pljevlja, Žabljak i Šavnik”, rekli su iz CEDIS-a.

Za štete na imovini nastale zbog prekida u snabdijevanju električnom energije, od kraja decembra do sredine februara zahtjeve je poslalo 1,4 hiljade korisnika. Do sada je Komisija obradila oko 900.

CEDIS ima zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti i preduzima sve korake i dogovore sa osiguravačem kako bi se proces prijema, obrade i odlučivanja po podnešenim zahtjevima, koji su opravdani, učinio maksimalno efikasnim.

Pravo po osnovu obeštećenja imaju svi korisnici električne energije kod kojih se utvrdi postojanje odgovornosti CEDIS-a za konkretne štete.

“U slučaju da je zahtjev osnovan, zaposleni iz službe za vansudsko rješavanje sporova i osiguranje izvještaj prosljeđuje osiguravaču, koji na osnovu dostavljene dokumentacije odnosno računa o opravci-kupovini, praćeno detektažom o uzroku i detaljnom opisu štete, obračunava štetu”, objasnili su iz CEDIS-a.

Na osnovu obračuna od osiguravača, Služba za vansudsko rješavanje sporova i osiguranje, pravi ugovor i nakon potpisivanja obje strane obavlja se isplata oštećenom, prenosi Mina business.

Izvor: Portal Kolašin

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor