Search
Close this search box.

Ćavi zamolio De Jonga da ode iz Barse

Tvrdnja katalonske televizije TV3

Ćavi Ernandes, strateg španskog giganta Barselone, razgovarao je sa jednim od najboljih igrača Frenkijem de Jongom kako bi mu objasnio da je njegov odlazak iz tima nužan da bi se finansije kluba stabilizovale.

To je informacija katalonske televizije TV3, koja je objavila i da je Ćavi poručio De Jongu da uprava nije zadovoljna ni njegovim partijama, s obzirom na kvalitet igrača i.cijenu koja je za njega Ajaksu plaćena 2019. godine (86 miliona eura).

Sada Barsa zahtijeva istu svotu obeštećenja, a najrealnije je da će Holanđanin preći u Mančester junajted i zaigrati u Premijer ligi. De Jong, s druge strane, polako prihvata realnost da mora da ode iz kluba u kom je srećan i protivno njegovoj želji.

Očekuje se da do kraja juna budu utanačeni svi detalji ovog transfera. Barsa, s druge strane, bez novca od obeštećenja za ovaj transfer, zbog strogih UEFA pravila nema dozvolu da registruje igrače čije je dovođenje već dogovorila (vezista Kesi iz Milana i defanzivac Kristensen iz Čelzija).

De Jong (25) važi za jednog od najkompletnijih igrača sredine terena današnjice, u aktuelnoj sezoni za nama je na 47 nastupa za Barsu četiri puta bio strijelac.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor