Carević i Radović potpisali ostavke

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i potpredsjednik Skupštine Krsto Radović potpisali su danas ostavke, dok Crnogorska nije došla na koalicioni sastanak.

Carević i Radović istakli su da su „ispunili obećanje koje su dali“.

Sastanak sa potpisnicima koalicionog Aneks sporazuma, koji je za danas zakazao Radović nije održan, jer se na njemu nijesu pojavili predstavnici Crnogorske.

Sastanku su prisustvovali ostali potpisnici Aneks sporazuma o Koaliciji iz jula 2018. godine – Demokratska Crna Gora, Demokratski front, Građanski pokret URA i predstavnici SNP-a.

Radović: Carević i ja smo dokazali da smo bili spremni da uradimo sve da ova vlast opstane

Radović je izrazio veliko nezadovoljstvo i razočarenje neodazivanjem Crnogorske na upućeni poziv da prisustvuju današnjem sastanku.

„Kao što ste imali priliku da vidite gospoda iz Crnogorske nijesu se odazvala uredno poslatom pozivu za ovaj sastanak. Meni kao inicijatoru je žao i duboko sam razočaran što nijesmo postigli dogovor i imali priliku da razgovaramo, ali ujedno sam i veoma srećan što smo dokazali da nam fotelje nijesu bitne“, kazao Radović nakon neodržavanja današnjeg kolegijuma.

Carević je istakao da za razliku od Radovića, nije ni iznenađen ni razočaran današnjim sastankom, te je pozvao kolege iz Demokratske Crne Gore da podrže inicijativu, kako bi se kako je kazao, izbjegao kotorski scenario.

„Ja za razliku od gospodina Radovića nijesam, iznenađen, a nijesam ni razočaran, možda sam negdje davno to i javno rekao, da jednom ko izda izdaće uvijek i to se samo potrvdilo. Jasno je da smo najmanji problem gospdin Radović i ja, ovdje je problem druge vrste i to je stara priča kojom se služi DPS i koji je uspio da svojim poznatim manirima dobije naklonost Crnogroske,“ kazao je Carević.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor