Canović na obilježavanju Dana opštine Plav: Pokazali smo da smo odgovorna lokalna uprava

Povodom Dana opštine Plav koji se obilježava poslednjeg petka u julu danas je održana svečana sjednica Skupštine opštine Plav, tokom koje su pored osvrta na urađeno u proteklih godinu dana, predstavljeni učinci lokalne samouprave i parlamenta, kao i planovi za predstojeći period, a istaknuti su i uspjesi građana, saopšteno je iz te opštine.

Sjednicu je otvorila predsjednica SO Jasmina Cikotić poželjevši tom prilikom građankama i građanima Plava da izazovni periodi ostanu dio prošlosti, a usmjerenost na prosperitet bude vodilja ka ostvarivanju boljeg životnog i društvenog ambijenta u Plavu.

Ona je iskazala očekivanje da će lokalne samouprave dobiti svoje posebno mjesto i ulogu u ostvarenju strateških ciljeva, daljeg ekonomskog, demokratskog razvoja i zajedničkog dobra na putu evroatlanskih integracija.

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović u svom obraćanju je pored onoga što je urađeno u prethodnom periodu, govorio i o potencijalima razvoja, kao i određenim izazovima sa kojima se suočava lokalna samouprava.

“Mogu slobodno reći da su inicijative nešto što ne fali Plavu, a naša otvorenost da izađemo u susret brojnim zahtjevima koji dolaze od raznih društvenih činilaca, zaista dobra formula za postizanje dobrih i vidljivih rezultata. Iako uvijek može bolje, i ne zavisi uvijek sve od nas, trudili smo se da u granicama mogućeg ispoštujemo sve ono što je realno i ostvarivo, a donosi određene benefite i odgovara potrebama građana”, kazao je Canović.

On je podsjetio na značajne infrastrukturne projekte i investicije.

Foto: Opština Plav
Foto: Opština Plav

“Ako govorim jezikom brojki i činjenica onda bih se osvrnuo na nekoliko projekata, među kojima bih pomenuo planirani kapacitet Doma za stare koji je vrlo značajan, a čija investicija iznosi gotovo 3 miliona eura. Takođe, želim da istaknem i da nastavljamo sa uređenjem užeg gradskog jezgra koje je započeto izgradnjom trga, tako što rekonstruišemo Glavnu gradsku ulicu investicijom vrijednosti od 1.2 miliona eura. Činimo sve kako bismo vladama Crne Gore i Kosova ukazali na značaj graničnog prelaza preko Čakora i izgradnje puta Plav – Dečani. A uporedo radimo i na izgradnji i uređenju lokalnih puteva, mreže za navodnjavanje, javne rasvjete. Sve navedeno je samo dio zalaganja na polju infrastrukure grada i saobraćajne povezanosti”, naveo je Canović.

Prema njegovim riječima Opština Plav je pokazala da je odgovorna lokalna uprava i to rezultatima na finansijskoj i organizacionoj konsolidaciji, ali i ulaganjem u turističku promociju i očuvanje kulturnih i istorijskih vrijednosti.

Takođe, predsjednik Opštine donio je odluku da ove godine istaknutim pojedincima budu uručene zahvalnice za nekoliko oblasti. Tako je Halilu Markišiću uručena zahvalnica za doprinos u očuvanju identiteta i afirmaciju kulturno-istorijske baštine Plava, a Kulturno umjetničkom društvu „Plavsko jezero“ za doprinos u očuvanju kulture, tradicije i narodnih igara plavsko-gusinjskog kraja, dok je srednjoškolka Zada Medunjanin nagrađena za prvo mjesto na državnom takmičenju iz geografije.

U svečanom dijelu programa nastupili su učenici područnog odjeljenja muzičke škole sa odsjeka za klavir, harmoniku i violinu, kao i KUD “Plavsko jezero”, a emitovan je i promotivno – dokumentarni film pod nazivom “Plave, kraj jezera moga”.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor