„Ćalović Marković da dođe i sama preispita ugovor“

Nakon apela NVO MANS da se preispita ugovor o istraživanju nafte, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić pozvao je direktoricu te NVO Vanju Ćalović – Marković da posjeti Ministarstvo, zadrži se koliko god bude potrebno, a oni će obezbijediti kancelariju, svu dokumentaciju i stručnu pomoć kako bi preispitala taj ugovor.

“Prije bilo kakvog ozbiljnog odgovora na zlurado i besmisleno saopštenje NVO MANS morao bih se upoznati sa nekoliko nepoznanica koje mi ne dozvoljavaju  da se odgovorno time pozabavim. Recimo, volio bih da mi prvo odgovore koliko puta treba da javno saopštim da je uvid u sva dokumenta u vezi posla sa konzorcijumom ENI-NOVATEK dostupan javnosti, koliko puta treba da kažem da smo u MKI spremni da svima koji imaju bilo kakvu sumnju pomognemo da zajedno tražimo najbolja rješenja, koliko puta treba da podsjetim da je Skupština donijela odluku o ovom poslu, da će Skupština ili građani na referendumu imati poslednju riječ, kao i da će se sva dokumenta o izgradnji autoputa provjeriti, pa da gospoda iz MANS-a budu srećna i zadovoljna”, kazao je Bojanić.

On je istakao da iza ovoga stoje drugi motivi, te da je u pitanju kombinacija početka providne političke kampanje i ličnih frustracija pojedinaca.

“Posao koji mi je povjeren, uostalom kao cijeli svoj život, radiću posvećeno i pošteno. Ne pada mi na pamet da se branim od vaših besmislenih komentara, ali ću uvijek braniti ono što smatram da predstavlja interes građana Crne Gore”, , kazao je Bojanić.

On je pozvao Ćalović da dođe u Ministarstvo.

“Ministarstvo će obezbijediti kancelariju, svu dokumentaciju, stručnu pomoć, po potrebi zvaćemo i strane experte koje preporuče, a o čijem trošku, to moramo da dogovorimo na sjednici Vlade. Kafa i doručak su na naš račun”, poručio je on.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor