Search
Close this search box.

Ćalasan povrijedio Kodeks policijske etike, biće disciplinski procesuiran

Policijski službenik Velibor Ćalasan, iz Stanice policije Plužine, svojim ponašanjem je povrijedio Kodeks policijske etike zbog čega će biti disciplinski procesuiran, utvrdio je Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa predsjednicom Kristinom Đukanović.

Građanska incijativa “21. maj” podnijela je inicijativu da Uprava policije provjeri da li je nastup policijskog službenika Velibora Ćalasana u skladu sa etičkim vrijednostima crnogorske policije.

– Ćalasan se oglasio na zvaničnoj stranici portala CdM na Fejsbuku koji je prenio govor mladog radnika iz Nikšića Vuka Nikčevića sa ljudskopravaškog građanskog stajanja ispred zgrade Centra bezbjednosti u Nikšiću povodom razbijanja proslave državnog praznika 13. jula od strane nacionalista i vjerskih ekstremista.

Policijski službenik Velibor Ćalasan na taj tekst je napisao komentar “Popi*am ti se u usta Nikčeviću” a potom dodao, napisao, još jedan komentar: “Koja bagra”.

Prilikom aktivnosti na društvenim mrežama policijski službenik je dužan da se ponaša na način da štiti svoj ugled i ugled Policije u cjelini, u skladu sa Zakonom i ovim Kodeksom, i ne smije iznositi svoja politička, niti druga uvjerenja i stavove kojima može izazvati mržnju ili netrpeljivost po bilo kojem osnovu – pojasnili su iz GI “21. maj”.

Oni su pozdravili profesionalno, odgovorno i blagovremeno postupanje predsjednice i svih članova i članica Etičkog odbora kao i komandira stanice policije Plužine Radosava Božovića koji je na osnovu prijave mladih 21. maja blagovremeno procesuirao neprimjereno i primitivno ponašanje Ćalasana.

izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor