BS: Današnji dan prilika da se podsjetimo hrabrih i odvažnih žena uspješne borbe u pravima i poštovanju ljudskih vrijednosti

Kenana Strujić Harbić, predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke kazala je da iako su deklarativno ispunjeni svi uslovi za poboljšanje položaja žena u svim segmentima, u praksi, kao društvo, dodaje da su se pokazali i da se žene još uvijek nalaze u ne baš zavidnom položaju, kako u javnoj tako i u privatnoj sferi, pri čemu je svim ženama uputila čestitiku povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Foto: bscg.me
Foto: bscg.me

Prema njenim riječima, današnji dan još jedna je prilika da se podsjetimo hrabrih žena, koje su u revolucionarna vremena, svojom hrabrošću i odvažnošću, uspjele da se izbore za jednaka prava i poštovanje osnovnih ljudskih vrijednosti. Povodom ovog dana, Strujić Harbić je pozvala sve žene da se prisjete svojih majki i njoj dragih žena kojima su bile uzor kroz život, sa svojom borbom, snagom i posebnošću za sve što su postigle u životu.

Poručila je da svi zajedno moraju raditi na još većoj integraciji žena u političkim i društvenim procesima, želeći više žena na mjestima odlučivanja. Vjeruje da je primjer Bošnjačke stranke najbolji dokaz da žene mogu i zaslužuju da budu na mjestima odlučivanja.

Takođe je istakla da su jedina parlamentarna partija koja ima šeficu kluba poslanika.

Ipak, prema njenim riječima, ono što mora biti alarm za sve u društvu jeste porast nasilja nad ženama. To je nešto što je, prema njenim riječima, neprihvatljivo i signal da institucije sistema sa mnogo više pažnje moraju pristupiti ovom problemu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor