Bošnjak i Pavićević: Krivokapić da sankcioniše Markuša

Kopredsjednice Ženskog Kluba Vesna Pavićević i Branka Bošnjak traže hitnu reakciju predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića zbog verbalnog napada na poslanicu Socijaldemokratsle partije Draginje Vuksanović Stanković.

 

– Napadi na političarke ne jenjavaju, a predsjednik Vlade, uporno ćuti. Kada su u pitanju članovi njegove porodice, premijer je vrlo senzitivan i odmah reaguje, pa i onda kada nijesu objave uvredljivog karaktera. No, kada su u pitanju poslanice u Skupštini Crne Gore, premijer zaboravlja da je on u službi svih građana, pa se ignorantski odnosi prema mizoginim i seksističkim napadima, pa i onda kada dolaze od Vladinih djelatnika – ističu Pavićević i Bošnjak.

– Najnoviji slučaj dolazi od člana Nacionalne komisije za UNESKO, Jovana Markuša, koji je prizemnim i primitivnim vokabularom, vrijeđao uvaženu koleginicu Draginju Vuksanović Stanković. Pitamo, da li je toliko teško polemisati sa stavovima koje iznose žene, pa se odmah poteže za najprimitivnijim mizoginim i seksističkim izjavama. Pitamo se, da li ti „junaci“ imaju majku, sestru, ćerku.Ovaj bestidni ispad člana Vladine komisije prema poslanici Vuksanović-Stanković, je prevršio svaku mjeru! Ako je predsjednik Vlade otćutao napade Vojislava Šešelja, ovog puta ne smije da bude imun na seksističke ispade člana jednog Vladinog tijela – poručuju one.

Zahtijevaju od premijera da najoštrije osudi ovaj seksistički ispad Markuša i da istog sankcioniše, jer je Markuš na ovom primjeru pokazao obrasce primitivnog, neoprostivog odnosa prema ženama, političarkama u Crnoj Gori.

– S obzirom da su žene koje se bave javnim poslom, posebno politikom svakodnevno izložene ovakvim nedopustivim ispadima, jedan od prioritetnih zadataka Ženskog kluba u narednom periodu će biti pronalaženje zakonskih i drugih mehanizama za sankcionisanje svih oblika napada na žene – zaključuju Pavićević i Bošnjak.

Izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor