Bojanić naredne nedjelje u posjeti Beogradu

Delegacije Vlade Crne Gore predvođene ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem posjetiće Srbiju i 12. i 13. aprila u Beogradu održaće sastanke sa potpredsjednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović.

Cilj bilateralne posjete je inteziviranje saradnje i nastavak realizacije projekata u oblasti energetike, energetske efikasnosti i rudarstva, kao i pronalaženje načina za dalje aktivnosti na zajedničkom putu ka energetski sigurnoj i čistoj Evropi.

„Takođe, jedan od izazova koji će biti u narednom periodu je dostizanje dekarbonizacije energetskog sektora do potpune neutralnosti u 2050. godini u skladu sa Zelenim dogovorom, odnosno sa Zelenom agendom za region Zapadnog Balkana“, navode iz Vlade.


Pomenuti izazov, kako navode, podrazumijeva velike regulatorne i finansijke intervencije u energetskom sektoru na polju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije na infrastrukturi koji iziskuju zajednički rad i opsežnu sardnju.

Planirano je da drugi dan posjete, Bojanić održi sastanke sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matejem Zakonjšekom, na kojima će biti riječi o daljoj saradnji u nastavku realizacije i implementacije budućih kapitalnih projekata u oblasti saobraćaja.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor