Search
Close this search box.

Bjelopoljska škola proslavila 100 godina uspješnog rada

OŠ “Pavle Žižić” iz Njegnjeva juče je prigodnim programom i uručenjem nagrada najboljim učenicima proslavila 100 godina postojanja škole.

NAGRAĐENI UČENICI/ FOTO: MILOVAN NOVOVIĆ

 

Svečanosti upriličenoj povodom velikog jubileja ove vaspitno-obrazovne ustanove prisustvovali su i predstavnici Opštine i Ministarstva prosvete.

Vijek postojanja sigurna je mjera uspjeha, siguran putokaz najplemenitije misije, vaspitanja i obrazovanja. Kada hiljade malih duša u jednoj kući, pod jednim krovom, zapišu svoje suze i radosti, one joj podare otkucaje srca. Daruju je čudesnim životom. Zauzvrat, iz nje sa sobom ponesu jednako čudesne poklone koji se ne kupuju: znanje, dobrotu, čovjekoljublje, zahvalnost. Sloboda izbora odrediće njihov dalji životni put – kazala je direktorica Bojana Brajić na svečanosti koja je održana u Centru za kulturu.

Ona je dodala da su za 100 godina postojanja škole u ljetopisu utkana mnoga imena učitelja, nastavnika, učenika, upravitelja, mještana, nosilaca luče svjetlosti znanja.

Toliko ih je mnogo da njihov imenoslov danas neću pominjati iz velike bojazni da nekog ne zaboravim i ne ukažem mu zasluženo poštovanje. Njihova djela govore više od hiljadu riječi hvalospjeva. Danas, poslije 100 godina postojanja, s ponosom mogu reći da kao plod dugogodišnjeg uspješnog pedagoškog rada, naša škola zauzima značajno mjesto u regionu. Jedina smo licencirana ustanova na sjeveru koja sprovodi programe obrazovanja odraslih. Prepoznati smo po značajnim kulturnim i javnim djelatnostima, a od strane Unicefa proglašeni smo za model školu u opismenjavanju romske populacije. Naša škola otvorila je svoja vrata i najmlađima “dječijem vrtiću”, ali i djeci sa posebnim obrazovnim potrebama.

Uspjeh i postignuća naših učenika ne bi bili ostvareni bez pomoći njihovih učitelja i nastavnika, koji u kontinuitetu rade na svom profesionalnom usavršavanju, prateći savremene tokove nastave. Rezultat tog predanog i odgovornog rada je veliki broj učitenja i nastavnika sa stečenim višim zvanjima. Uz pomoć MPNI stvoreni su odlični uslovi za obavljanje obrazovno vaspitnog rada (rekonstruisano grijanje, promijenjen dio stolarije, novo školsko vozilo obezbijeđena kompletna računarska oprema). U ime prošlosti i budućnosti iz najmoćnije pozicije sadašnjeg trenutka nastavićemo da njegujemo naš hram znanja – poručila je Brajić.

Stefan Đaković đak generacije

Za đaka generacije je proglašen Stefan Đaković, koji je ujedno i niosilac diplome “Luča”. On je zahvaljujući na priznanju istakao i da je ponosan što je škola izvjestan period poslije Drugog svjetskog rata nastavu izvodila u kući njegovog čukindjeda.

 

 Izbor za đaka generacije je priznanje za moj naporan rad. Dugujem veliku zahvalnost mentoru Draganu Rečeviću za znanje koje mi je prenio. Uporedo sam završio i školu za gitaru u klasi nastavnika Jasmina Ćorovića, kojem takođe dugujem zahvalnost. Sigurno ću dugo pamtiti ovo divno razdoblje, a moji drugari i ja idemo ka novim obavezama i pobjedama kroz dalji život –kazao je Đaković.

Nagrade su dobili i Nađa Veličković, Maša Perović, Aleksa Šebek, Teodora Šebek, Lazar Bojović, Darija Gutić, Vidoje Nedović, Dramska sekcija, Sportska sekcija, kao i njihovi mentori Dragan Rečević, Ljubiša Jovović, Senad Mulić, Danijela Božović.

 

Izvor. Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor