Bijelo Polje: Uklonili stari objekat iz centra grada i izručili na obalu Lima

Nevladina organizacija ,,Euromost“ iz Bijelog Polja došla je do saznanja da ogroman različiti otpad i šut koji je istovaren na obalu Lima ispod opštinskog preduzeća Vodovod,,Bistrica“ potiče iz centra grada, gdje su, kako su saopštili investitori HD Invest i DS invest sa mjesta na kojem grade stambeno-poslovni prostor uklonili stari objekat koji se tu nalazio i odložili ga na obalu Lima.

Foto: sjevercg
Foto: sjevercg

Kroz komunikaciju sa NVO ,,Euromost“ predstavnici ove dvije firme su kazali da se radi o njihovom otpadu, koji su, prema njihovim riječima, angažovali E.Z. da ukloni taj stari objekat, ne očekujući da će ga izručiti na obali Lima, već na za to predviđenu deponiju.

Iz NVO ,,Euromost“ saopštili su da nijesu našli podatke da je ovo lice registrovano da vrši bilo kakve usluge ovakvih poslova.

Kako su napomenuli iz ,,Euromosta“ investitor je bio u obavezi da shodno izdatim uslovima i pravilniku, na propisan način ukloni i objekat i svu otpad, a ne da ga odloži na obali Lima.

NVO,,Euromost“ sumnja da su u cijeli slučaj umiješani i pojedini službenici Komunalne policije, kao i zaposleni u Vodovodu,,Bistrica“ jer je, prema njihovim riječima, nemoguće da se tolika otpad iz centra grada prebaci na lokaciji obale Lima koja se nalazi na 500 metara od ovog mjesta, uz to da isto nijesu vidjeli službenici Komunalne policije, dodajući da je nemoguće da se tolika otpad preveze kamionima kroz kapiju gdje je uvijek jedno lice kao obezbeđenje i dvorište vodovoda ,,Bistrice“ , a da to neko nije dozvolio.

NVO ,,Euromost“ je zbog toga danas obavijestio Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju i od istog zatražili da se ispitaju sva umiješana lica u ovaj slučaj, od izvršnih direktora investitora, do direktora Vodovoda ,,Bistrica“ i Komunalne policije, kao i lice koje je vršilo uklanjanje i odlaganje otpad na obali Lima.

NVO ,,Euromost“ je zatražila od ODT Bijelo Polje da ispita da li su izvršena krivična dijela ugrožavanje životne sredine, uzurpiranje državne imovine, kao i zloupotreba službenog položaja, takođe i podnijeli prijave Upravi za inspekcijske poslove, inspekciji za vode, ekološkoj inspekciji, kao i građevinskoj i od istih pored ostalog zatražili da se naloži investitorima da ukloni svu otpad sa obale Lima.

U Komunalnoj policiji i preduzeću ,,Vodovod Bistrica“ su odlučno odbacili bilo kakvu umiješanost u ovaj slučaj.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor