Search
Close this search box.

Bijelo Polje: Nastavak realizacije projekta o izvođenju radova pograničke željezničke stanice

Ugovor za projekat Izvođenje radova na adaptaciji i rekonstrukciji pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju” Ministarstva kapitalnih investicija potpisan je 01.12.2021. godine između Uprave javnih radova i preduzeća za inžinjering, građenje i projektovanje IGP “FIDIJA iz Podgorice.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Ovaj ugovor je dio projekta Rekonstrukcija prekogranične željezničke stanice Bijelo Polje na željezničkoj pruzi Vrbnica-Bar” koji obuhvata:

Prema riječima Ministarstva kapitalnih investicija, izradu Glavnog projekta i nadzor radova za adaptaciju i rekonstrukciju pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju – u vrijednosti od 202.670,00 eura, reviziju Glavnog projekta za adaptaciju i rekonstrukciju pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju – u vrijednosti od 10.000,00 eura i izvođenje radova na adaptaciji i rekonstrukciji pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju – u vrijednosti od 1.883.459,42 eura.

Ovim projektom se prije svega znatno unaprijeđuje i ubrzava rad na obradi vozova u graničnoj zoni, na način što će se na jednom mjestu vršiti potrebne procedure od strane željezničkih firmi i državnih organa koji rade u graničnoj zoni. Ovim se, poslovi koji su rađeni u graničnim stanicama Crne Gore i Srbije, lociraju na jednom mjestu, u stanici Bijelo Polje, po protokolima koji su usaglašeni. Minimalne uštede na zadržavanju vozova u graničnoj zoni iznose 30 minuta za putničke vozove i 60 minuta za teretne vozove, saopštili su iz MKI.

Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2017. godinu za Crnu Goru (CAP 2017) u okviru instrumenta pretpristupne podrške IPA II.

Izvođenje radova na adaptaciji i rekonstrukciji pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju je započeto 15.02.2022. i trajaće godinu dana, saopštili su iz ovog resora.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor