Bijelo Polje: ,,Naša strana ljepšeg dana“ premijerno večeras

Kompanija Modesty MK doo završila je projekat koji sufinansira Ministarstvo kulture i medija – kratkomentražni film „NAŠA STRANA LJEPŠEG DANA“ sa Dnevnim centrom “Tisa” iz Bijelog Polja.

Dnevni centar ,,Tisa" Bijelo Polje
Dnevni centar ,,Tisa“ Bijelo Polje

Ideja projekta je bila integrisanje djece sa smetnjama u razvoju, uz kreiranje i promovisanje, kroz formu kratkometraznog filma koji  utiče na podizanje svijesti djece sa smetnjama u razvoju o njihovim kreativnim i glumačkim kapacitetima i sposobnostima, o mogućnosti integrisanja u društvenu zajednicu na različite načine, osnaživanjem njihovih socijalnih vještina i usmjeravanjem istih kroz kvalitetno a zabavno provođenje slobodnog vremena.

Djeca od drame dobijaju, prije i iznad svega – zadovoljstvo. Tačnije, kao glavni nosioci filma, uz podršku crnogorske glumice Branke Otašević koja je angažovana kao glavni rukovodilac ovog projekta, moći će da iskažu svoj kreativni potencijal, da se pronađu u ulozi glumskih aktera, da istraže svoje granice i da se osjećaju ravnopravnim članovima zajednice u kojoj žive.

Kratkometražni film koji za temu ima djelo loklanog karaktera koji promoviše Bijelo Polje, kao i život i tradiciju Bijelog Polja, uz podršku angažovane glumice, osoblja dnevnog centra i psihologa, kako bi sami film bio kreiran na što realniji način, odnosno kako bi se djeca sa smetnjama u razvoju pronašla u glumačkoj ulozi i što bolje “iznijela” isti.

Prezentacija samog rada, kao i sakupljanje priča o Bijelom Polju kroz kadrove i priča filma u kom će biti smjena kadrova praćena glasovima djece kao i zaposlenih  i njihovim postignutim rezultatima u radu sa glumicom.

Premijera kratkometražnog filma sa djecom iz Dnevnog centra “Tisa” je 18. Maja 2022. (večeras) godine u 19 sati U Centru za kulturu u Bijelom Polju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor