Search
Close this search box.

Bečić u Beranama: Važno ukidanje uvozničkog lobija i zaštita domaćih proizvođača

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, tokom posjete Opštini Berane, ukazao je na važnost proaktivnog djelovanja Vlade i te sjeverne opštine na preispitivanju loših koncesionih ugovora, ukidanju uvozničkih lobija, zaštiti domaćih proizvođača i očuvanju životne sredine.

On je, u razgovoru sa predsjednikom Opštine Dragoslavom Ščekićem, izrazio zadovoljstvo radom izvršne i zakonodavne vlasti u Beranama, naročito tokom složene ekonomske situacije izazavne korona virusom.

“Strateško upravljanje prirodnim resursima, osnaživanje poljoprivrede i diverzifikacija turizma predstavljaju orgoman potencijal razvoja Berana i cijelog sjevera Crne Gore”, istakao je Bečić i pohvalio mnogobrojne projekte koji su realizovani uz veliku posvećenost, među kojima se naročito ističe izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Šćekić je izrazio posebno poštovanje i zahvalnost Bečiću na posjeti Beranama, ističući da je riječ o prvoj posjeti predsjednika Skupštine toj opštini.

“On je upoznao Bečića sa realizovanim projektima i budućim razvojnim planovima Opštine Berane, ali i ukazao na neophodnost određenih zakonskih izmjena u cilju jačanja položaja lokalnih samouprava i dalje decentralizacije Crne Gore”, saopšteno je iz parlamenta.

Predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradovićupoznao je Bečića sa radom lokalnog parlamenta, ističući značaj saradnje sa Skupštinom Crne Gore u cilju donošenja kvalitetnijih zakonskih rješenja i odluka.

Tokom posjete on je obišao i sportski centar Berane, a tom prilikom Goran Folić, sekretar sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, upoznao je predsjednika Bečića sa projektom izgradnje istočne tribine stadiona Berane, u koji su Opština i Fudbalski savez Crne Gore uložili 1,7 miliona eura.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor