Search
Close this search box.

Baćović i Jevrić ostali u pritvoru

Nikšićani Rajko Baćović (54) zvani Džeger i Marko Jevrić (29) zadržani su juče iza rešetaka, nakon policijske akcije u kojoj je uhapšeno ukupno šest osoba.

RTCG
RTCG

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su oni lišeni slobode u sklopu osmomjesečne akcije u cilju suzbijanja takozvane ulične prodaje opojnih droga, kodnog naziva “Kvart II”.

Ostali osumnjičeni – Aleksandar Kovačević (44), Andrija (21) i Pavle Mićunović (20) iz Nikšića i Danilovgrađanin Milan Grgurović (37), nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

U tekstu iz policije piše da su policijski službenici u četvrtak izvršili pretres stanova i kuća na više lokacija u Nikšiću, Danilovgradu i Budvi, kao i da su pronađene i oduzete četiri ampule ulja kanabisa, manja količina municije i više mobilnih telefona sa sim karticama. Kroz policijsko – tužilačke aktivnosti koje su sprovođene tokom osam mjeseci, policija je došla do sumnje da su pomenuta lica u dužem vremenskom periodu vršili tzv. uličnu distribuciju opojne droge kokain i marihuana – navodi se. Zaplijenjeno je 15 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain, kao i 16 pvc pakovanja opojne droge marihuane i kupno procesuirano 21 lice, piše u tekstu iz policije.

Objašnjava se da je osim, protiv Grgurovića podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Višeg državnog tužilaštva juče je Vijestima saopšteno da su formirali predmet protiv šest osoba.

”U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv R.B., A.K., M.G., P.M., A.M. i M.J, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, od strane tužilaštva obavljeno je saslušanje svih šest lica u svojstu osumnjičenih, licima R.B. i M.J. određeno je tužilačko zadržavanje u trajanju od 72 časa, dok za lica A.K., M.G., P.M. i A.M. nije bilo osnova za zadržavanje, a u daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mjere i radnje u cilju donošenja odluke u predmetu”, navodi se u odgovoru koji potpisuje rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor