Aplikacija za unapređenje zdravlja kod djece izazvala reakciju kod roditelja

Aplikacija Bebbo pomogla je Maji Miranović, majci petogodišnje djevojčice, da kod svog djeteta primijeti načine razmišljanja koje ranije nije uočavala, prenosi UNICEF. Od februara ove godine, kada je aplikacija pokrenuta, Maja je aktivno koristi i preporučuje roditeljima.

Foto: UNICEF
Foto: UNICEF

Bebbo pruža roditeljima djece uzrasta do šest godina pouzdane informacije o zdravlju, ishrani, dojenju, bezbjednosti, učenju u ranom uzrastu i pozitivnom roditeljstvu.

Maja Miranović bila je dio testne grupe roditelja koji su prvi isprobali Bebbo i dali sugestije za razvoj aplikacije. Najviše joj, kako je kazala, koristi prilikom putovanja. „Nekoliko ‘mozgalica’ koje su bile predložene za dati uzrast ne samo da su nam skratile vrijeme i nju dobro zabavile, već su i meni ukazale da je moje dijete sposobno da razmišlja na način koji do tada nisam primjećivala”, ističe Maja.

U skladu s uzrastom svog djeteta, Maja najviše prati savjete stručnjaka i predloge za zajedničke igre, kao i „roditeljski kutak”.

Savjete i tekstove u Bebbo aplikaciji opisuje kao konkretne i koncizne, provjerene i pouzdane.

Maja: „S obzirom na to da živimo u eri internet komunikacije i razvoja društvenih mreža, zatrpani informacijama i savjetima s različitih adresa, često nismo u mogućnosti da odmah procijenimo da li je neka informacija pouzdana. Bebbo aplikacija mi štedi i vrijeme i energiju, jer imam garanciju da sve što nađem ovdje dolazi od kredibilne institucije, pa sam je zbog toga preporučila svim roditeljima koje poznajem.“

Koordinatorka programa za rani razvoj u UNICEF-u Ida Ferdinandi zadovoljna je postignutim rezultatima i povratnim reakcijama roditelja.

Bebbo aplikacija dio je programa podrške ranom razvoju, čiji je cilj unapređenje zdravlja i dobrobiti djece i pružanje podrške roditeljima i starateljima. Ovaj trogodišnji program trajaće do jula 2023. godine. Finansira ga Evropska unija, a sprovodi UNICEF, u saradnji s Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

Cjelokupan sadržaj aplikacije provjerili su i odobrili stručnjaci iz UNICEF-a i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, prenosi UNICEF.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor