Search
Close this search box.

Apelacioni sud potvrdio da nema osnova za stečaj

Apelacioni sud utvrdio je da nema osnova da u Meljine kompleks, koji upravlja bolnicom Meljine, bude uveden stečaj po zahtjevu doktorice Olivere Elez Mihajlović.

Kompleks u Meljinama (Foto: Radio Jadran) Kompleks u Meljinama (Foto: Radio Jadran)

Sud je ocijenio neosnovanom žalbu Elez Mihajlović na odluku kojom je sutkinja Milica Vlahović odbila njen zahtjev za otvaranje stečaja, kojem se, u četvrtom postupku, prodružila i Poreska uprava (PU), piše Pobjeda.

U odluci se navodi da je prvostepeni sud ispravno odlučio, jer je potraživanje za zarade, zbog kojeg je podnijet predlog, u potpunosti izmireno.

Apelacioni sud ne vidi ništa sporno u tome što su umjesto Meljine kompleksa te dugove izmirile osnivači, Atlas Kap i Atlas invest. Oni su saglasni sa obrazloženjem Vlahović da obavezu prema povjeriocu može ispuniti i treće lice koje ima pravni interes, a ako je i dužnik, u ovom slučaju Meljine kompleks, saglasan, tada je povjerilac dužan da primi isplatu.

Osim toga, ne smatraju da je od uticaja to što je račun Meljine kompleksa u blokadi duže od dvije godine, imajući u vidu da su potraživanja predlagača izmirena.

U odbijenoj žalbi Elez Mihajlović navodi da je vratila novac koji joj je uplaćen na račun duga za platu kako ne bi počinila eventualni saučesništvo u krivičnom djelu.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor