Andrijevičkom DPS-u smeta što drugi čovjek opštine ide na sabor u Zaostro

Tamo gdje se džabe jede i pije tu je i Raketić, tvrde iz ove partije

Potpredsjednik Opštine Andrijevica i predsjednik Opštinskog odbora DF-a u ovoj opštini Veselin Raketić prisustvovao je saboru u selu Zaostro prije nekoliko dana, a to je zasmetalo Opštinskom odboru DPS-a u Andrijevici, koji tvrde da je Raketić tamo propagirao „četničku ideologiju“,

– Bio je u društvu onih koji  šalju poruku:”Živ je Draža, umro nije”. To je dokaz su da pristalice “srpskog sveta” i propagatori četničke ideologije, nastavljaju da šenluče po Andrijevici- navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, „nedopustivo je da drugi čovjek  opštine pod zastavom Ujedinjenog ravnogorskog pokreta, slavi lik i djelo saradnika okupatora, u zemlji koja je ponikla na tekovinama antifašizma“.

– Međutim, osim ličnog ideološkog prepoznavanja sa učesnicima skupa, Raketić bi pretpostavljamo svakako bio gost i da je povod bio nešto sasvim drugo, jer tamo gdje se džabe jede i pije tu je i on. U ime građanki i građana Andrijevice izražavamo stid jer je čovjek, koji ne poštuje Crnu Goru i sve što ona jeste, dok veliča presuđenog ratnog zločinca, jedan od ljudi koji predvode naš grad. Nećemo dozvoliti njemu i njemu sličnim, koji Andrijevicu nesavjesno vode u ponor, da ugrožavaju multinacionalni, međuvjerski i međuetnički sklad u našoj opštini. Ne u Andrijevici i ne u naše ime, jer su žitelji našeg kraja pokazali i dokazali da će uvijek biti na strani emancipovane, građanske, slobodarske i evropske Crne Gore- zaključuje se u saopštenju DPS-a Andrijevica.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor