Andrijevica sve bliža uvođenju prinudne uprave

Ovo je neozbiljno. Ova vlast u Andrijevici živi u euforiji, ona ne funkcioniše, kažu iz DPS-aNi na juče održanoj sjednici lokanog parlamenta nije došlo do usvajanja odluke o budžetu Opštine Andrijevica koji je planiran na 3.059.000 eura.

Za usvajanje ove odluke vladajuća većina, koju čine Demokratski front, SNP i Demokrate, nije imala potrebnu većinu, jer se na sjednicu bez datog obraloženja nije pojavio odbornik Nove srpske demokratije (NSD) Miško Dragović.

Tako je za ponuđenu odluku glasalo 15 prisutnih odbornika vladajuće koalicije, dok je preostalih 15 odbornika iz redova DPS-a i SD-a bilo protiv. Na taj način je konstatovano da odluka o budžetu Opštine Andrijevica nije dobila zeleno svijetlo.

U uvodnom izlaganju sekretar Sekretarijata za finansije Stojan Mitrović ukazao je da ukoliko ne dođe do usvajanja odluke o bdžetu slijedi uvođenje prinudne uprave i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

– Ako se danas ne usvoji ponuđena odluka o budžetu, s obziriom na to da je do 31. marta na snazi odluka o privremenom finansiranju, slijedi uvođenje prinudne uprave. Vlada će postaviti svoje povjerenike i nakon šest mjeseci raspisati vanredne lokalne izbore- naveo je Mitrović.

On je dodao da je neusvajanje odluke o budžetu u decembru prošle godine donijelo brojne poteškoće lokalnoj upravi po pitanju finansiranja potrošačkih jedinica.

– Ova agonija mora da se prekine. Ovaj skupštinski saziv, neusvajanjem budžeta, radi protiv građana, jer budžet je javni, a ne pojedinačni interes. Odgovornost snose svi odbornici, a naročito oni iz redova vlasti- kazao je Mitrović.

Odbornici DPS-a su isticali da je i jučerašnja sjednica pokazala neozbiljnost aktuelne vlasti u Andrijevici.

-I ova sjednica pokazuje da aktuelna vlast pokušava sve da rješi u pet do dvanaest. Ovo je neozbiljno. Ova vlast u Andrijevici živi u euforiji, ona ne funkcioniše. Pojavili su su se neki novi politički subjekti, daj da idemo na izbore i i da pokušamo da sa novim ljudima ispravimo što se može ispraviti – naveo je odbornik DPS-a Mićo Dubak.

Odbornici NSD nijesu diskutovali tokom sjednice, ali su nakon zasijedanja kazali da oni nijesu krivi za novonastalu situaciju, već neko drugi.

Iz SNP-a su saopštili da je za neusvajanje budžeta „isključivi krivac rukovodstvo andrijevičkog DF-a koje je tražilo od obornika Dragovića da se ne pojavi na sjednici“.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor